GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luxair i Wizz Air od rujna s letovima iz Ljubljane

Luxair i Wizz Air od rujna s letovima iz Ljubljane
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2023 / 16:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Zračna luka Jožeta Pučnika Ljubljana od rujna će biti bogatija za dvije nove zračne veze. Luksemburški prijevoznik Luxair od 14. rujna za Luksemburg će letjeti dva puta tjedno, a mađarski niskotarifni prijevoznik Wizz Air od 27. rujna za Skoplje dva puta tjedno. S Brnika će biti dostupne ukupno 23 izravne veze s 19 redovitih prijevoznika.

Veza s Luksemburgom bit će dostupna svakog četvrtka i nedjelje, a sa Skopljem svake srijede i nedjelje, priopćili su danas iz tvrtke Fraport Slovenija koja upravlja ljubljanskom zračnom lukom.

„Drago nam je da se prijevoznik Luxair odlučio ući na slovensko tržište. Novi letovi bit će zanimljivi poslovnim i turističkim putnicima, kao i slovenskoj dijaspori u Luksemburgu", rekao je generalni direktor Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Kako je dodala, broj putnika znatno je porastao u odnosu na lanjski lipanj, a dobar rast obećavaju i mjeseci s najjačim prometom, srpanj i kolovoz.

Ponuda letova iz ljubljanske zračne luke već je nadopunjena s osam redovnih destinacija u ljetnom redu vožnje: Aegean Airlines za Atenu, British Airways za London (Heathrow), Transavia za Amsterdam, Transavia France za Pariz (Orly), Finnair za Helsinki, GP Zračne linije za Prištinu, Israir Airlines/El Al/Sundor za Tel Aviv i Air Montenegro za Tivat.

„S češćim letovima prema važnim čvorištima povećavaju se mogućnosti letenja na sve strane svijeta. Lufthansa je pojačala letove za Frankfurt, gdje su letovi dostupni do tri puta dnevno, također u ranim jutarnjim satima. U ljetnom redu letenja dostupni su i češći letovi za Istanbul, Pariz, Varšavu i Bruxelles", napisao je operater zračne luke Brno.

Na nacionalni natječaj za veću zračnu povezanost Slovenije prijavio se i luksemburški prijevoznik Luxair. Danas će biti objavljen novi, budući da su sredstva iz prvog, za koji je također aplicirao Montenegrin To Montenegro, ostala neraspoređena.

Tagovi: Luxair, Wizz Air, Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE