GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maersk se priprema za nastavak operacija u Crvenom moru

Maersk se priprema za nastavak operacija u Crvenom moru
PRIPREME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2023 / 08:02
Autor: SEEbiz
KOPENHAGEN - Danski Maersk priprema se za nastavak pomorskih operacija u Crvenom moru i Adenskom zaljevu, objavila je tvrtka u nedjelju, navodeći razmještanje vojne operacije pod vodstvom SAD-a osmišljene kako bi se osigurala sigurnost trgovine u tom području.

Brodski div je ranije u prosincu obustavio slanje brodova kroz tjesnac Bab el-Mandeb zbog napada na njegove brodove. To je učinilo Sueski kanal, koji je ključan za globalnu trgovinu, neupotrebljivim za većinu ruta.

Sjedinjene Države priopćile su u utorak da pokreću multinacionalnu operaciju za zaštitu trgovine u Crvenom moru od jemenskih militanata koje podržava Iran, a koji od prošlog mjeseca gađaju bespilotne letjelice i projektile na međunarodna plovila, što je, kako kažu, odgovor na izraelski rat u Gaza.

“Od nedjelje, 24. prosinca 2023., primili smo potvrdu da je prethodno najavljena multinacionalna sigurnosna inicijativa Operation Prosperity Guardian (OPG) sada postavljena i raspoređena kako bi pomorska trgovina mogla proći kroz Crveno more/Adenski zaljev i ponovno se vratiti korištenju Sueskog kanala kao prolaza između Azije i Europe”, rekao je Masersk u priopćenju u nedjelju.

"S OPG inicijativom koja je na djelu, pripremamo se omogućiti brodovima da nastave tranzit kroz Crveno more i prema istoku i prema zapadu."

Maersk je rekao da će objaviti više detalja u narednim danima. No, rekli su da bi ponovno mogli pribjeći preusmjeravanju brodskog prometa ovisno o razvoju sigurnosnih uvjeta.

U utorak je Maersk rekao da preusmjerava brodove oko Afrike preko Rta dobre nade. Rekli su da će nametnuti kontejnerske naknade za pošiljke iz Azije kako bi pokrili dodatne troškove povezane s duljim putovanjem.

Nekoliko drugih tvrtki prekinulo je tranzit Crvenim morem zbog zabrinutosti za sigurnost posljednjih tjedana, kao i naftna kompanija BP.

Tagovi: ,aersk crvne more, lofistika
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE