GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mastercard: Američka maloprodaja rasla tijekom sezone blagdana

Mastercard: Američka maloprodaja rasla tijekom sezone blagdana
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2022 / 08:03
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Maloprodaja u SAD-u porasla je 7,6% između 1. studenog i 24. prosinca, što obuhvaća veći dio blagdanske sezone, budući da su veliki popusti namamili kupce željne poslova, pokazalo je izvješće Mastercarda u ponedjeljak.

Povećanje je veće od rasta od 7,1% koji je Mastercard prognozirao u rujnu, kada je očekivao da će potrošači povući kupnje do listopada u potrazi za ranim ponudama.

Međutim, ovogodišnji blagdanski rast maloprodaje manji je od porasta od 8,5% prošle godine budući da su desetljećima visoka inflacija, rastuće kamatne stope i prijetnja recesije potrošače učinili opreznima.

Trgovci na malo, uključujući Amazon.com Inc i Walmart Inc u Sjedinjenim Državama, ponudili su velike popuste tijekom blagdanske sezone kako bi se riješili viška zaliha i vratili zalihe na normalne razine.

To je dovelo do velike potražnje za svime, od igračaka do elektronike tijekom petodnevnog razdoblja između Dana zahvalnosti i Cyber ponedjeljka.

Međutim, prodaja elektronike pala je 5,3% u širem razdoblju od otprilike dva mjeseca, prema izvješću Mastercard SpendingPulse.

Ali prodaja u kategorijama odjeće i restorana porasla je 4,4%, odnosno 15,1%, što je pomoglo povećanju ukupnog broja.

Online prodaja skočila je 10,6% u tom razdoblju, nešto manje od porasta od 11% prošle godine, stoji u izvješću Mastercarda.

U međuvremenu, tijekom cyber tjedna, ukupna maloprodaja skočila je za oko 11%, pokazalo je zasebno izvješće Mastercard SpendingPulse krajem studenog.

Mastercard SpendingPulse mjeri prodaju u trgovinama i online maloprodaju u svim oblicima plaćanja. Isključuje prodaju automobila.

Tagovi: Mastercard:, američka maloprodaja, Walmart, amazon, Target, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE