GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mepas grupa iz Širokog Brijega preuzela hotel Park u Makarskoj

Mepas grupa iz Širokog Brijega preuzela hotel Park u Makarskoj
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2023 / 08:09
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MAKARSKA - Poznati Hotel Park u Makarskoj ima novog vlasnika – Mepas grupu iz Širokog Brijega, što je ujedno drugi hotel u sastavu ove grupacije. Prvi je, inače, luksuzni hotel u Mostaru uz najveći hercegovački šoping centar Mepas Mall.

Menadžerske pozicije u makarskom Parku pripale su Klari i Maji Grbešić, te Luciji Mikulić, inače kćerkama prošle godine preminulog Mirka Grbešića, osnivača grupacije u čijem su vlasništvu i poznate hrvatske kompanije Saponia, Kandit, Koestlin i Brodomerkur.

Njihova braća Ivan i Filip su pak preuzeli uprave i nadzorne odbore u firmama Kandit, Saponia, Koestlin i Brodomerkur, javlja Makarska-danas.

Do izjava novih vlasnika za koje je karakteristična medijska samozatajnost novinari za sada nisu uspjeli doći, ali je donedavni vlasnik Tonči Kurilj Jabuka prokomentirao novu akviziciju Mepas grupe.

– Bio sam 15 godina vlasnik Parka, preuzeo sam ga da bih pokrio neke dugove od partnera, ali sad izlazim, vraćam se svojem poslu, a to je građevina. Što se tiče hotela Park, on ima uhodanu priču, samo treba nastaviti "voziti" dalje, a novi vlasnici su jedna dobra obitelj koja ozbiljno radi posao. Sestre Grbešić i Mikulić koje su u upravi su mlade i perspektivne i ovo je za Makarsku jedna dobra priča. Što se tiče radnika, sve je isto, ništa se ne mijenja…Kako sam rekao, Park je uhodana priča, a glavni problem ne samo kod nas nego u cijeloj Hrvatskoj i u svim branšama je nedostatak radne snage – kazao je Jabuka.

Tagovi: Mepas grupa, hotel Park, Tonči Kurilj Jabuka, Makarska, Mepas Mall
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE