GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Metro postaje cage-free i u Hrvatskoj

Metro postaje cage-free i u Hrvatskoj
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 11:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Metro Group, jedna od najvećih veleprodajnih tvrtki na svijetu, obvezala se utjecati na dobrobit životinja u svom lancu opskrbe javnom izjavom kako će jaja u ljusci i tekuća jaja nabavljati isključivo od poljoprivrednika koji koriste nekavezne sustave držanja kokoši.

Svoje će obećanje ispuniti čak i na najizazovnijim tržištima. Njihove poslovice u zapadnoj i južnoj Europi ispunit će rok do 2022. godine, a one iz istočne Europe, uključujući Rusiju i Ukrajinu, do 2025. godine. Kao rok za korištenje isključivo cage-free jaja na preostalim tržištima, poput onog u Kini, najavili su 2027. godinu te će time njihovo cage-free poslovanje postati pravilo na globalnoj razini, što je uistinu velik korak naprijed prema svijetu bez kaveza.

Metro je ovom odlukom postao dio velikog svjetskog trenda zbog kojeg sve više tvrtki odabire poslovanje bez kaveza. Cage-free trend pokrenula je globalna koalicija Open Wing Alliance koja okuplja preko 60 organizacija sa svih kontinenata, a u 2018-oj priključuje joj se i Udruga Pobjede koja svojom Ab ovo kampanjom ima za cilj ovaj svjetski trend dovesti i u Hrvatsku. U Hrvatskoj već postoje internacionalne tvrtke koje su se javno obvezale na cage-free poslovanje - Spar, Lidl, Kaufland te nam je posebno drago da se i Metro pridružio ovom popisu. Osim navedenih trgovačkih lanaca, za društveno odgovorno poslovanje ove vrste odlučili su se i mnogi najveći svjetski brendovi poput Nestle, PepsiCo, Unilever, McDonalds, Milka, Barilla, Mars, Kraft-Heinz.

Svih deset hrvatskih Metro veleprodajnih centara, koji se nalaze u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku, uskoro će nuditi isključivo cage-free jaja. Metro kao velika svjetska veleprodajna tvrtka koja se fokusirala na ugostitelje i trgovce ima prijavljenu zaradu od 27,1 milijardi eura. Vjerujemo kako će ova odluka potaknuti mnoge hrvatske tvrtke koje u svome lancu nabave imaju jaja na priključivanje cage-free trendu.

Također,iznimno nam je drago podijeliti s vama informaciju kako je i država Hrvatska, u sklopu dodjele bespovratnih sredstava u 2020-oj za ruralni razvoj, prepoznala važnost usmjeravanja domaće poljoprivrede prema alternativnom načinu držanja u proizvodnji konzumnih jaja što otvara mogućnost modernizacije te povećanja konkurentnost hrvatskih poljoprivrednih gospodarstava.

Tagovi: Metro, cage-free, Spar, Lidl, Kaufland, jaja
PROČITAJ I OVO
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
UPOZORENJE
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
ZAGREB - Kraš je priopćio kako zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih virusom COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu imaju poteškoća u prikupljanju i obradi dokumentacije potrebne za provedbu knjiženja pa posljedično time i izradu tromjesečnih financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
LETOVI
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
ZAGREB – Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svijetu i Republici Hrvatskoj, Croatia Airlines od 10. ožujka kontinuirano smanjuje planirani opseg reda letenja.
Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
HOTELIJERI
Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
ROVINJ - Hotelska grupacija Maistra iz sastava Adris Grupe trenutno među rijetkima u Hrvatskoj ima otvorene hotele i to njih tri, a iako zbog pandemije covid-a 19 neko vrijeme neće imati poslovne aktivnosti ni dotok prihoda,osigurala je sredstva za nesmetanu isplatu plaća, ističu za Hinu iz Maistre.
easyJet prizemljio kompletnu flotu
POTEZI
easyJet prizemljio kompletnu flotu
LONDON - Britanski niskobudžetni prijevoznik easyJet prizemljio je cijelu flotu zrakoplova zbog pandemije koronavirusa, objavila je tvrtka.
Njemačka kreće s izravnim uplatama samozaposlenima i malim tvrtkama
UPLATE
Njemačka kreće s izravnim uplatama samozaposlenima i malim tvrtkama

BERLIN - Njemačke savezne zemlje počet će u ponedjeljak izravno uplaćivati novac na račune malih poduzeća, samozaposlenih, freelancera i poljoprivrednika teško pogođenih koronakrizom.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE