GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milijunska državna subvencija za Hisenseovu tvornicu televizora u Velenju

Milijunska državna subvencija za Hisenseovu tvornicu televizora u Velenju
SUBVENCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 09:08
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Jučer je na sastanku svog ekonomskog odbora vlada odobrila milijun eura bespovratnih sredstava Hisense Europe Electronics za tvornicu televizora u na prostoru Gorenja u Velenju.

Tvornica je počela s radom u siječnju ove godine, a o njenom trošku angažirani su novi zaposlenici.

Vlada je uključila projekt povećanja proizvodnih kapaciteta tvornice televizora u plan razvoja državnog proračuna 2021.-2024. I odobrila bespovratna sredstva za početna ulaganja u materijalnu osnovnu imovinu do ukupno 997.734 eura, priopćio je vladin ured za komunikacije.

Projekt povećanja proizvodnih kapaciteta tvornice TV-a smješten je unutar postojećeg proizvodnog prostora Gorenja u Velenju, odnosno u jednoj od postojećih proizvodnih hala, i podijeljen je u uzastopne faze u ukupnom razdoblju od tri godine.

Trenutna tvornica može proizvoditi dva milijuna televizora godišnje, a nakon završetka posljednje faze projekta proizvodni kapacitet tvornice bit će 3,9 milijuna televizora godišnje, za što se očekuje ukupno osam automatiziranih proizvodnih linija.

"Projekt također daje značajan doprinos regionalnom razvoju kroz stvorena ili održavana radna mjesta, jer će stvoriti više od 20 novih radnih mjesta", rekla je vlada u priopćenju za javnost.

Proizvodnja u tvornici Hisense televizora za europsko tržište započela je u Velenju 18. siječnja ove godine. Do kraja ožujka tvornica, koja bilježi dosta narudžbi, zaposlila je oko 750 ljudi, više nego što je prvotno planirano. Vrijednost investicije u tvornicu televizora iznosila je sedam milijuna eura.

Hisense je prvotno planirao izgraditi novu tvornicu za proizvodnju televizora u Velenju, no kasnije je tvrtka odlučila proizvodnju smjestiti na postojeće područje Gorenja. Uređeno je u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe Electronics, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
KAZNA
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je prekršajne naloge od 100.000 eura Novoj TV i RTL-u Hrvatska zbog kršenja zakonske odredbe prema kojoj su nakladnici lani morali najmanje 2,5 posto ukupnog godišnjeg brutoprihoda osigurati za djela hrvatskih neovisnih proizvođača.
Marera Construction preuzela Beton Plus
AKVIZICIJE
Marera Construction preuzela Beton Plus
BEOGRAD - Tvrtka Marera Construction uspješno je završila proces preuzimanja Beton Plusa iz Beograda, renomirane tvrtke za proizvodnju svježeg betona, čime je postala njen 100% vlasnik.
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?
ISTRAGA
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?

ČAKOVEC - Kriminalistička istraga koju zajednički provode EPPO i međimurska policija, neslužbeno se doznaje, istražuje tvrtku Vajda. Zbog subvencijske prijevare na štetu proračuna EU navodno se pretražuju prostorije koje koristi desetak osoba.

Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
KREDITI
Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala prethodnu suglasnost i odobrila jamstvo za kredit HŽ Infrastrukturi radi financiranja financijskih obveza prema izvođačima u iznosu od 32,5 milijuna eura, kao i prethodnu suglasnost za kredite HŽ Putničkog prijevoza ukupne vrijednosti 24 milijuna eura, za obnovu voznog parka i radionica
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
DIVIDENDA
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
ROVINJ - Adris je jučer održao glavnu skupštinu na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti. Podsjetimo, Adris je predložio da se u obliku dividende odobri 2,57 eura dividende po dionici (DPS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE