GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nenezić: U Mamulu do sada uloženo preko šest miliona eura

Nenezić: U Mamulu do sada uloženo preko šest miliona eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2020 / 19:27
Autor: SEEbiz
PODGORICA - U projekat rekonstrukcije i transformcije ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula do sada je uloženo 6,2 miliona eura, saopštio je izvršni direktor kompanije OHM Mamula Crna Gora, Predrag Nenezić, inače bivši ministar turizma.

OHM Mamula je kompanija u vlasništvu švajcarskog Orascoma koji gradi i rizort Luštica Bay.

Nenezić je precizirao da se dosadašnje investicije, uz pripremu projektne dokumentacije, odnose na nabavku opreme, pripremne radove, angažovanje domaćih i stranih konsultanata, te prvu fazu građevinskih i konzervatorskih radova.

„Planirana ulaganja za ovu godinu su 5,1 milion eura, a za narednu 6,45 miliona. Vrijednost Mamule kao kulturn baštine osnovna je ideja vodilja za oblikovanje i koncipiranje budućeg turističkog proizvoda, i zbog toga su zaštita ostrva i maksimalno pažljiv i promišljen odnos, srž glavnog projekta, kao i sveobuhvatnog konzervatorskog programa", rekao je Nenezić Vijestima.

Ukupna investicija bi, kako se očekuje, trebalo da premaši 20 miliona eura.

Ugovorena investiciona obaveza iznosi ukupno 15 miliona eura, a država je dala u zakup ostrvo sa tvrđavm na period od 49 godina.

Protokol o primopredaji, na osnovu ugovora o dugoročmom izdavanju ostrva sa tvrđavom Mamula, potpisali su sredinom juna 2017. godine predstavnici države i švajcarsko-egipatske kompanije Orascom.

Rok za završetak radova je 18 mjeseci od početka glavnih radova.

Nenezić je saopštio da su radovi na ostrvu počeli u značajnom obimu već tokom faze pripremnih radova, a glavni počinju ovog proljeća.

„Shodno ugovoru o zakupu, početak radova je mogao biti odlagan sve dok ne budue obezbijeđen odgovarajući električni vod do rta Arza, što je bila obaveza države. Odlukom da, bez obzira na nedostatak te infrastrukture, ipak, počnemo glavne radove, kao investitor smo potvrdili visok nivo kooperativnosti i odlučnosti da projekat rekonstrukcije ostrva sa tvrđavom, u skladu sa konzervatosrkim uslovima, realizujemo na najbolji mogući način", rekao je Nenezić.

Tagovi: Mamula, Predrag Nenezić, crnogorski turizam, OHR Mamula, Orascom
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE