GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nexe Grupa završila investiciju od 4,3 mln kuna u betonari u Drnju

Nexe Grupa završila investiciju od 4,3 mln kuna u betonari u Drnju
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2022 / 19:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nexe Grupa i njezina članica, koprivnička tvrtka IGMA d.o.o. u srijedu su prezentirali rad novog postrojenja - betonare u Drnju, čime su označili dovršetak tog investicijskog projekta vrijednog 4,3 milijuna kuna, izvijestili su iz Nexe Grupe.

Kako su naveli u priopćenju, cilj tog ulaganja bio je osuvremenjivanje proizvodnje betona i prilagođavanje novim tehnologijama.

Zahvat izgradnje obuhvatio je prostor proizvodnje betona s miješalicom, linijski spremnik agregata s mogućnošću doziranja šest različitih frakcija, ukupnog kapaciteta 120 prostornih metara i tri silosa cementa od kojih svaki ima kapacitet 80 prostornih metara.

Završene su i prateće građevine uz betonaru, spremište aditiva i upravljački kontejner te separator otpadnog betona.

Kako su naveli iz Nxe grupe, cilj tih ulaganja je još racionalnije gospodarenje resursima, dodatno unapređenje kvalitete proizvoda i stupnja zaštite okoliša te zadovoljavanje sve veće potražnje tržišta za proizvodima tvrtke IGMA.

Betonara u Drnju primarno će proizvoditi betonske mješavine za proizvodnju prefabrikata i transportnih betona, kazao je direktor IGMA Karlo Šisl. Realizacijom tog projekta, kako je naveo, ubrzat će se i povećati proizvodnja transportnog betona, što je iznimno važno kod velikih projekata.

"Ova betonara omogućit će postizanje kvalitetnijeg zamjesa betona, kontrolirano doziranje i potrebna mjerenja, od vlage agregata do vlage i konzistencije gotovog transportnog betona i vlage suhog betona za proizvodnju prefabrikata u sklopu tvornice. To uključuje proizvodnju betonskih kanalizacijskih, odvodnih i oborinskih cijevi i betonskih HŽ elemenata iz asortimana IGMA", kazao je.

Napominje i kako zbog kvalitete i sastava šljunčanih proizvoda IGMA ostvaruje sve veći udio na tržištu agregata za beton te sve veće učešće u važnim infrastrukturnim projektima RH.

Predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović izjavio je da i u IGMA-i primjenjuju istu politiku poslovanja - ulaganje u proizvodnju i sve poslovne procese, zaposlenike, ali i u izgradnju odnosa s lokalnom zajednicom. To potvrđuje i nedavno realizirana donacija izgradnje pješačko-biciklističke staze u Općini Drnje u vrijednosti iznad 1,1 milijuna kuna.

Da Nexe Grupa ima namjeru dalje razvijati svoje koprivničko poslovanje potvrđuju i aktualni projekti, kazao je izdvajajući EU sredstvima sufinanciran projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije Keter.

"Potpora za taj projekt odobrena je iz natječaja OP Konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj i NPOO - Mehanizam za oporavak i otpornost, u iznosu od 14,5 milijuna kuna", istaknuo je Ergović.

Dodao je kako će taj projekt, ukupne vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna, rezultirati povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenjem emisija CO2 i upotrebom obnovljivih izvora energije putem nabave novoga plovnog bagera, postavljanja novog sustava transportera za transport šljunka i postavljanja fotonaponske elektrane na sustavu transportera.

Inače, tvrtka IGMA se bavi eksploatacijom i preradom šljunka i pijeska te proizvodnjom betona i betonskih elemenata, a od 2006. posluje u sastavu Nexe Grupe.

IGMA je u 2021. ostvarila rast ukupnog prihoda od 10 posto u odnosu na 2020., a neto dobit poslovanja je povećana za 27 posto. Rast ukupnog obujma poslovanja rezultat je kontinuiranog jačanja poslovanja te napora za pronalaženjem novih rješenja, kupaca i projekata u građevinskom sektoru, navodi se još u priopćenju.

Tagovi: Nexe Grupa, betonara, IGMA d.o.o., Ivan Ergović
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE