GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nezadovoljstvo radnika Cinkarne Celje

Nezadovoljstvo radnika Cinkarne Celje
SINDIKATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2023 / 17:25
Autor: SEEbiz / STA
CELJE - U Cinkarni Celje radnici su nezadovoljni plaćama i dodacima na plaću. Stoga su prvotno za utorak najavili dvosatni štrajk upozorenja, ali su nakon pregovora s upravom odlučili održati zbor radnika u 11 sati na kojem će uprava iznijeti svoje stavove o zahtjevima poduzetničkog sindikata. Ne budu li radnici zadovoljni, u četvrtak se očekuje štrajk.

Tajnica Glavnog odbora Sindikata kemijske i prehrambene industrije Savinjske Mojca Stropnik za STA je rekla da će radnici, budu li zadovoljni odgovorima uprave, potpisati sporazum, a u protivnom će u četvrtak biti jednodnevni štrajk upozorenja.

Među zahtjevima su povećanje osnovnih plaća, veće naknade za prehranu i prijevoz na posao, ukidanje nejednakosti u plaćama, povećanje naknada za rad u četiri smjene i praznike, donošenje politike napredovanja i 100-postotne naknade plaća za vrijeme rada. štrajk.

Čelnik Poduzetničkog sindikata Cinkarne Celje Franc Gabler za STA nije želio reći kakvo povećanje plaća traže, ali je rekao da bi, po njihovom mišljenju, minimalna osnovna plaća trebala biti jednaka minimalnoj plaći ili čak i viša. .

Cinkarna Celje, koja je krajem 2022. zapošljavala 775 radnika, lani je ostvarila 227,2 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 18 posto više nego 2021., a neto dobit kompanije porasla je 27 posto, na 42,3 milijuna eura.

Cinkarna Celje lani je najveći dio prihoda ostvarila izvozom; ukupna mu je vrijednost bila 208,4 milijuna eura, što je 19 posto više nego 2021. godine.

Za ovu godinu uprava tvrtke očekuje dobit od šest milijuna eura i prihode od 205 milijuna eura.

Tagovi: Cinkarna Celje, Cinkarna, Mojca Stropnik
PROČITAJ I OVO
Karlovac Karst: Održivo gospodarenje šumama, bolja zaštita od požara, razminirana golema površina
PROJEKTI
Karlovac Karst: Održivo gospodarenje šumama, bolja zaštita od požara, razminirana golema površina
OGULIN - Projektom „Karlovac Karst“ koji se provodio u jugozapadnom dijelu Karlovačke županije razminirano je 1.929 ha šuma i šumskog zemljišta, osigurana zaštita šuma toga područja i održivo gospodarenje šumama te je uspostavljen cjeloviti sustav za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.
HZN osvojio međunarodnu nagradu za PR kampanju o važnosti norma za studente
PRIZNANJA
HZN osvojio međunarodnu nagradu za PR kampanju o važnosti norma za studente
ZAGREB - Hrvatski zavod za norme osvojio je nagradu za PR kampanju - važnost norma za studente. Mirjana Fijolić voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću održala je prezentaciju o samoj kampanji „Zašto je studentima važna normizacija“.
Saponia i Kandit podigle plaće svojim radnicima
POTEZI
Saponia i Kandit podigle plaće svojim radnicima
OSIJEK - Deterdžentsko-toaletna industrija Saponia i konditorska tvrtka Kandit, iz sastava Mepas Grupe, u petak su izvijestile da su tijekom ove godine povećale neto plaće svojim zaposlenicima za 25 posto u odnosu na prošlu godinu.
Splitska zračna luka dobila novo ime
PROMJENE
Splitska zračna luka dobila novo ime
SPLIT - Splitska zračna luka nosit će ime Zračna luka 'Sveti Jeronim', po zaštitniku Splitsko-dalmatinske županije. Odlučeno je to na Skupštini Zračne luke Split, održanoj u petak u Zagrebu
Strojovođe u Njemačkoj u štrajku do petka navečer
ŠTRAJK
Strojovođe u Njemačkoj u štrajku do petka navečer
BERLIN - Strojovođe Njemačke željeznice (DB) u jednodnevnom su štrajku upozorenja započetom sinoć u putničkom prometu, potvrdio je jutros Deutsche Bahn.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE