GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu

Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2024 / 08:30
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.

"Druga faza utjecaja" započet će do 28. lipnja u njegovom sjedištu, rekla je Michele Adams, Nikeova potpredsjednica za rješenja za ljude, u zakonski ovlaštenoj obavijesti državnim vlastima.

Dionice tvrtke neznatno su porasle u trgovanju izvan radnog vremena. Ove su godine pali za gotovo 13%.

Nike je u prosincu najavio plan uštede od 2 milijarde dolara u sljedeće tri godine, au veljači je rekao da će smanjiti oko 2% ukupne radne snage, odnosno više od 1600 radnih mjesta.

Imao je oko 83.700 zaposlenih na dan 31. svibnja 2023.

Nekoliko tvrtki u SAD-u i Kanadi najavilo je nove runde otpuštanja, nakon niza smanjenja u 2023., kako bi smanjile troškove u uvjetima neizvjesne potražnje.

Nike je u ožujku označio da će se njegovi prihodi u prvoj polovici fiskalne 2025. smanjiti za niski jednoznamenkasti postotak jer se nastoji smanjiti neke franšize.

Tagovi: nike, oregon, otpuštanja
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE