GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nippon Express Holdings dovršio preuzimanje dionica cargo-partnera

Nippon Express Holdings dovršio preuzimanje dionica cargo-partnera
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2024 / 10:52
Autor: SEEbiz
BEČ - Tvrtka NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC., u ponedjeljak je objavila da je, u skladu sa sporazumom o prijenosu dionica, koji je 12. svibnja 2023. sklopljen s tvrtkom cargo-partner Group Holding AG i njezinim tvrtkama kćerima Multi Transport und Logistik Holding AG, Safer Overseas Transport Holding GmbH, cargo-partner GND GmbH i CARGO-PARTNER US HOLDINGS INC., kupila sve dionice nekoliko tvrtki kćeri tvrtke cargo-partner.

Stjecanje dionica zaključeno je 8. siječnja 2024. godine (po austrijskom vremenu) putem tvrtke s posebnom namjenom koja je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Nippon Express Europe GmbH (predsjednik: Shinichi Kakiyama), europske holding tvrtke kćeri tvrtke NIPPON EXPRESS HOLDINGS. Osim toga, provedeni su i svi postupci nužni kako bi spomenute novostečene tvrtke postale tvrtke kćeri tvrtke NIPPON EXPRESS HOLDINGS.

"Akvizicija tvrtke cargo-partner, sa sjedištima u središnjoj i istočnoj Europi, koja pruža globalne logističke usluge, predstavlja značajan korak prema širenju na globalnim tržištima, u skladu s dugoročnom vizijom NX Grupe da postane vodeća tvrtka s jakim globalnim prisustvom do 2037. U tom smislu, NX Group prepoznaje potencijal za daljnji rast u regijama poput Afrike i Indije. Na europskom kontinentu, ističe se tržište Poljske kao značajno s obzirom na snažnu industrijsku proizvodnju. Kada je riječ o Hrvatskoj, gdje posluje cargo-partner Hrvatska, posebno smo uzbuđeni mogućnostima poslovanja na područjima gdje dosad nismo bili aktivni", istaknuto je na konferenciji za medije.

Supsidijarizacija tvrtke cargo-partner upotpunit će logističku infrastrukturu grupacije NX u središnjoj i istočnoj Europi, za koju se očekuje da će u budućnosti ostvariti značajan rast kao proizvodna baza unutar europske regije te omogućiti grupaciji NX daljnje širenje globalne mreže, kao i poboljšanje usluga koje pruža u Europi.

Osim toga, posljedično povećanje obujma zračnog i prekomorskog prijevoza ojačat će konkurentnost grupacije na svjetskom tržištu, omogućiti joj da odgovori na različite potrebe svojih klijenata diljem svijeta i poboljšati njezinu sposobnost da zadovolji logističku potražnju između Azije i Europe, kao i drugih dijelova svijeta, te ojača strukturu svojih globalnih klijenata.

Tvrtka cargo-partner, sa sjedištem u Austriji, može se pohvaliti snažnom logističkom poslovnom bazom u središnjoj i istočnoj Europi, regiji koja privlači sve više pažnje kao europski industrijski klaster. Riječ je o vrlo uglednoj grupaciji koja je prvenstveno usredotočena na zračni i prekomorski teretni prijevoz u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi, te nudi usluge željezničkog i kamionskog prijevoza i usluge ugovorne logistike.

S obziroma na to da grupacija NX i cargo-partner imaju različite baze klijenata i različite prednosti u određenim zemljama i regijama, nastojat će kroz međusobno nadopunjavanje izgraditi sinergije unutar logističkog poslovanja i na taj način ubrzati širenje i razvoj svojih globalnih poslovanja. U

Tagovi: Nippon Express Holdings, cargo-partner
PROČITAJ I OVO
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE