GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačke zračne luke paralizirane zbog štrajka

Njemačke zračne luke paralizirane zbog štrajka
PARALIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 21:05
Autor: SEEbiz/DPA
BERLIN - Na najvećem njemačkom aerodromu u Frankfurtu i na još 10 zračnih luka u četvrtak rano ujutro započeo je štrajk upozorenja na koji je pozvao sindikat Verdi.

Djelatnici sigurnosti zračnog prometa su u štrajku, a normalizacija reda letenja očekuje se u petak.

Prema procjeni udruge njemačkih zračnih luka ADV, oko 1100 letova bit će otkazano ili odgođeno diljem zemlje. Utjecat će na oko 200.000 putnika.

U Frankfurtu je od prvotno planiranih 1120 letova prvotno otkazano oko 310, rekao je glasnogovornik operatera zračne luke, tvrtke Fraport.

Glavni korisnik usluga zračne luke, njemačka nacionalna kompanija Lufthansa najavila je da će veći dio svog rasporeda letova zadržati u frankfurtskoj zračnoj luci, uključujući međunarodne letove, posebno za putnike s presjedanjem u Frankfurtu.

U četvrtak ujutro nije bilo nepravilnosti u tranzitnom prometu, rekao je glasnogovornik.

Sindikat Verdi u sporu s poslodavcima oko kolektivnog ugovora traži povećanje satnice za 2,80 eura, veće dodatke na položaj i dodatke za prekovremeni rad već od prvog sata rada.

Poslodavci iz tvrtki iz sektora sigurnosti zračnog prometa (BDLS) za ovu su godinu ponudili četiri posto više novca, a za iduću tri posto.

Frank Heindl (Heindl) iz BDLS-a rekao je da je štrajk potpuno neopravdan. Ocijenio je da se mora pronaći rješenje koje će biti prihvatljivo za obje strane.

U zračnoj luci u Berlinu također su otkazani mnogi odlasci i dolasci, a terminal je zjapio potpuno prazan.

Otprilike jedna trećina letova je otkazana u Dusseldorfu, a gotovo da i nema prometa u zračnoj luci Köln/Bonn, gdje je u srijedu navečer počeo štrajk.

"Gotovo svi letovi su otkazani", rekla je glasnogovornica.

Tijekom upozorenja na štrajk zrakoplovne tvrtke obično obavještavaju svoje putnike o vezama i alternativama. I same zračne luke na svojim stranicama objavljuju podatke o statusu letova i odlascima.

Tagovi: njemačka, štrajk. zračne luke, fraport, lufthansa
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE