GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Norwegian će od travnja povezivati Brnik s Kopenhagenom

Norwegian će od travnja povezivati Brnik s Kopenhagenom
ZRAČNI PROMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2024 / 10:18
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Avioprijevoznik Norwegian, koji je bio uspješan na nacionalnom natječaju za poboljšanje zračne povezanosti, od travnja će povezivati Brnik s Kopenhagenom. U ljetnom redu letenja mreža letova iz ljubljanske zračne luke nudit će, prema prognozama prijevoznika, najmanje 26 veza.

Nova veza prijevoznika Norwegian s glavnim danskim gradom započet će 29. travnja, objavila je tvrtka Fraport Slovenija koja upravlja zračnom lukom Brno. Letovi će putnicima biti dostupni dva puta tjedno, u početku ponedjeljkom i petkom, au vrhuncu ljetne sezone utorkom i subotom.

Prijevoznik će letjeti s Boeingom 737-800 sa 189 sjedala. U voznom redu prijevoznika polazak iz zračne luke Ljubljana predviđen je u 8.45 sati, a dolazak u Kopenhagen u 10.40 sati, napisali su.

"Nova veza s Kopenhagenom bit će izvrstan dodatak našoj mreži letova kao krajnje odredište za putnike koji žele otkriti živahnu prijestolnicu Danske i vezu sa zrakoplovnim središtem koje pruža prikladne daljnje veze, posebno s drugim nordijskim zemljama i sjeverom Amerika", najavio je. nove veze, rekao je direktor Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Kako je dodala, vesele se i priljevu turista, jer zračnu luku u Kopenhagenu osim Danaca kao odskočnu dasku u Europu koriste i mnogi Šveđani i Norvežani.

Glavni komercijalni direktor norveške Magnus Thome Maursund istaknuo je kako je Ljubljana nova uzbudljiva turistička destinacija koja nudi kulturna iskustva, prekrasnu prirodu i atraktivno središte grada za obitelji. "Dobro se uklapa u naš cilj da nadahnemo putnike da otkriju nova odredišta", sažeto je u priopćenju.

U ljetnom redu letenja, koji počinje krajem ožujka, povezanost ljubljanske zračne luke bit će bolja, predviđaju u Fraportu. Prema predviđanjima 22 zrakoplovna prijevoznika, moći će se letjeti na najmanje 26 redovitih veza. Osim norveških letova, novost će biti i letovi za Rigu s AirBalticom i za Madrid s Iberiom.

Finnair u Helsinki i Aegean Airlines u Atenu te Transavia France u Orly u Parizu vraćaju se nakon zimske stanke. U odnosu na prošlu ljetnu sezonu, prijevoznici predviđaju i češće letove, i to na vezama za München, Beograd, Bruxelles, London Heathrow, Pariz, Skoplje, Varšavu i Zürich.

Tagovi: Norwegian, Kopenhagen, Brnik
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE