GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlično poslovanje Mon Perina, isplaćuje se dividenda

Odlično poslovanje Mon Perina, isplaćuje se dividenda
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2023 / 21:04
Autor: SEEbiz
BALE - Mon Perin je imao odličnu poslovnu 2022. godin, konstatrano je na današnjoj skupštini.

''Iza nas je uspješna turistička godina, kako po pitanju financijskih pokazatelja, tako i po pitanju ostvarenih noćenja i zauzeća u sklopu našeg kampa Mon Perin. Bez obzira na neizvjesnost koja je i dalje bila prisutna početkom 2022., uz daljnje prisutstvo COVID-a 19, i kasnije agresije Rusije na Ukrajinu, što je utjecalo na značajno povećanje cijena energenata i ostalih dobara i usluga, protekla godina bila je najuspješnija od osnutka Mon Perina, i to u ostvarenju prihoda, noćenja i zadovoljstva gostiju“, rekao je predsjednik Uprave Mon Perina Massimo Piutti na Glavnoj Skupštini društva na kojoj su predstavljeni odlični poslovni i financijski rezultati ostvareni u 2022. godini, prenosi Glas Istre..

Mon Perin je, kako je rečeno, u 2022. godini ostvario konsolidirane prihode od 10,2 milijuna eura, što je povećanje od 35 posto. Ostvarena je neto dobit od 3,2 milijuna eura, što je 59 posto više u odnosu na prethodnu godinu. EBITDA društva iznosila je pak 5,2 milijuna eura, što je rast od 27 posto. U strukturi prihoda najznačajniji su oni koji se odnose na smještaj, čak 9 milijuna eura, s porastom za 41 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Inače, 2022. godina bila je i prva godina listanja dionica Mon Perina na službeno tržište Zagrebačke burze. Otada se broj dioničara povećao sa 745 na 927.

Dobit Društva iz godine 2022. u iznosu od 3,2 milijuna eura raspoređuje se u zadržanu dobit, dok zadržana dobit iz prethodnih razdoblja iznosi 2,3 milijuna eura te sa ostvarenom dobiti iz 2022. godine iznosi 5,5 milijuna eura. Skupština je, među ostalim, donijela Odluku o isplati dividende dioničarima u iznosu od 0,18 eura po dionici, što je 36 posto više u odnosu na dividendu isplaćenu prethodne godine. Dividenda se isplaćuje iz zadržane dobiti društva iz prethodnih razdoblja.

Predsjednik Uprave na Skupštini je iznio i informacije o ostvarenim rezultatima u dosadašnjem tijeku sezone te o trenutnom stanju bookinga. Tako je do 15. lipnja 2023. premašeno 60 tisuća noćenja, čak 33 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Istodobno je održana i Skupština društva Terra Vallis, management kompanije osnovane krajem 2021. godine, čiji je predsjednik Uprave Loris Moscarda informirao dioničare o ostvarenim rezultatima, a među ključnim investicijama kojima je upravljao Terra Valiss istaknuo je privođenje kraju prvog dijela investicijskog ciklusa Mon Perin-a u visini od 7,5 milijuna eura s ciljem pretvaranja kampa Mon Perin u camping resort.

Među najznačajnijim investicijama kojima je Terra Vallis upravljao u repozicioniranju kampa Mon Perin istaknuo je prenamjenu zone Porto Bus, gdje su ranije bile parcele za kampere i kamp kućice, u zonu s luksuznim glamping vilama s vlastitim bazenima i vlastitim električnim vozilima. Postavljeno je 10 novih kućica s vlastitim jacuzzijima u predjelu San Polo, preuređeno je 110 parcela za kampere s ciljem podizanja kvalitete i standarda kampa, izgrađen je dodatni mali bazen u obliku šape dinosaura s toboganom za djecu u Paleo parku, te su proširene usluge Fresh marketa (vlastitog vrta s proizvodnjom voća i povrća za goste kampa i ugostiteljske objekte) na Farmu.

"U 2023. godini nastavljamo s upravljanjem investicijama u kampu Mon Perin u visini od 14 milijuna eura. Među glavnim investicijama koje su u potpunosti gotove za ovu sezonu je 19 novih glamping villa s vlastitim hidormasažnim kadama u zoni Porto Bus, s električnim vozilima na raspolaganju. Izgrađena su 3 nova bazena neposredno uz restoran Porto bus, postavljena je 21 mobilna kućica sa zatvorenom terasom u zoni San Polo, te dodatnih 11 kućica od 35 četvornih metara. Sve nove kućice koje su postavljene prilagođene su po potrebi za cjelogodišnji rad. Za sezonu 2023. dodatno je implementirana sportska zona kod Paleo Parka, s teniskim igralištem i multifunkcionalnim igralištem, te je uloženo u solarne elektrane u cilju smanjenja troškova energenata", kazao je Moscarda.

Ključna investicija koja je u toku odnosi se na izgradnju dvorane te wellness centra koji uključuje zatvoreni i otvoreni bazen s morskom vodom i spa zonu. Investicija bi trebala biti gotova do proljeća 2024. godine.

Tagovi: Mon Perin, Plinio Cuccurin, Massimo Piutti, gradnja stanova u Balama, Bale
PROČITAJ I OVO
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE