GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Orbanov zet preuzeo srpsku logističku kompaniju

Orbanov zet preuzeo srpsku logističku kompaniju
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2023 / 08:16
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Waberer’s Group, mađarski logistički gigant, kupio je većinski udio od 55% u, kako navode u saopštenju, ključnom igraču na srpskom tržištu distribucije, MD International (MDI). Vrijednost transakcije nije objavljena.

MDI je osnovan kao mala porodična firma 1997. godine, a zadužen je za distribuciju brendova kao što su Vileda, Henkel i Pionir. U 2022. godini zabilježila jeprihod od 50,3 miliona eura i neto dobit od 1,7 miliona eura.

Kao se navodi u saopštenju mađarske kompanije, MDI podržava Waberer-ov strateški cilj da postane vodeći provajder kompleksnih logističkih usluga u regionu.Waberer’s Group kupuje većinski vlasnički udio od 55% u MDI i istovremeno dobija opciju za preuzimanje preostalih 45% udjela, navodi se.

Žolt Barna, predsjednik-izvršni direktor Waberer’s International Nirt., izjavio je u vezi sa akvizicijom da je sticanje većinskog vlasničkog udjela u MDI-u prvi značajan korak na putu kojim Waberer ima za cilj da postane vodeći provajder sveobuhvatnih logističkih usluga u regionu. -Waberer’s je postigao značajan uspjeh u Mađarskoj u oblasti sveobuhvatnih logističkih usluga, koje namjerava da regionalno proširi kroz akvizicije u budućnosti, rekao je.

Odnedavno većinski vlasnik Waberer International je BDPST Group, investiciona kompanija u vlasništvu zeta mađarskog premijera Viktora Orbana, Ištvana Tiborca.

Tiborc je među 30 najbogatijih Mađara, ali i 30 najuticajnijih. Otkako je 2013. oženio Orbanovu kćerku, počeo je njegov uspon na biznis sceni. Preko BDPST, pored Waberer-a, ima portfolio najelitinijih nekretnina u Budimpešti, hotele, skijalište u Austriji i poneku banku.

Waberer’s upravlja flotom od 2800 kamiona i ima gotovo 250.000 kvadratnih metara najsuvremenijih skladišta, navodi se u saopštenju. Uz 75 godina iskustva, dionice tvrtke od 2017. godine uvrštene su u premium kategoriju Budimpeštanske berze. Grupa uključuje Waberer’s International Nyrt., WSZL Kft., Wáberer Hungária Biztosító i poljski Link S.p. z o.o.

Tagovi: Viktor Orban, Waberer’s Group, MD International
PROČITAJ I OVO
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE