GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve

Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 08:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Drvna industrija Spačva u prvom je polugodištu ostvarila 756,2 tisuće kuna dobiti, što je otprilike osam puta manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 6,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi dosegnuli 130,76 milijuna kuna, što je 19,4 posto više nego u istom razdoblju lani.

Prihodi od prodaje pritom su iznosili 127,2 milijuna kuna pri čemu je na inozemnom tržištu ostvareno 73,15 posto ili 93 milijuna kuna, navodi se u izvješću. Najznačajnije zemlje izvoza su ltalija, Rumunjska, Francuska, Njemačka, Srbija, Litva, Slovenija, Grdka i Velika Britanija.

Financijski prihodi bili su 384,6 tisuća kuna i čine ih prihodi od pozitivnih tečajnih razlika.

Ostali poslovni prihodi iznose 3,2 milijuna kuna i u njima je, kako se navodi, sadržan prihod od naplate štete, državnih potpora, subvencija, i prihodi ostvareni na osnovu lRl projekta.

Spačva je u prvom polugodištu zabilježila i rast ukupnih rashoda, za 25,7 posto, na 130 milijuna kuna.

U izvješću se napominje i kako je obzirom na situaciju sa pandemijom covid-19 Uprava tvrtke tijekom cijele 2020. konstantno ulagala u marketinške aktivnosti i aktivnosti unaprjeđenja prodaje.

"Kraj 2020. godine je dočekan optimistično te je sukladno ostvarenim rezultatima Uprava Spačve uvjerena u uspješnu 2021. godinu, a naznake tog su vidljivi već u ostvarenim poslovnim rezultatima za drugi kvartal 2021. godine", ističe se u izvješću.

Inače, tvrtka Pervanovo, koja je u vlasništvu Pervanovo Investa hrvatskog poduzetnika iz Švedske Darka Pervana, početkom lipnja je izvijestila da je trima ugovorima o kupoprodaji stekla ukupno 98,68 posto dionica Drvne industrije Spačva te najavila da će u propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje vinkovačke tvrtke.

Tagovi: Spačva, Bjelin, Pervan grupa, Stjepan Vojnić, Florian Grup, Quaestus Private Equity Kapital II, Drvna industrija Spačva, hrastovina, hrast
PROČITAJ I OVO
Predsjednik VEM-a: Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti
IZDVOJENA MIŠLJENJA
Predsjednik VEM-a: Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) objavilo je zapisnik sjednice o ugovaranju koncesije za 101MHz Top Radiju, ali i izdvojena mišljenja predsjednika VEM-a Josipa Popovca i zamjenika Roberta Tomljenovića koji su bili protiv navodeći da koncesiju treba oduzeti zbog neistinitih podataka.
Petrokemija: Zastoj postrojenja Urea i Amonijak
ZASTOJ
Petrokemija: Zastoj postrojenja Urea i Amonijak
ZAGREB - Iz Petrokemije su u srijedu izvijestili da su postrojenja za proizvodnju uree i amonijaka započela danas s obustavom rada zbog tehničkog kvara, dok ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta.
Axel Springer namjerava zaposliti stotine novinara
NOVINARI
Axel Springer namjerava zaposliti stotine novinara
BERLIN - Njemački medijski div Axel Springer namjerava u narednim godinama zaposliti nekoliko stotina novinara, izjavio je u intervjuu za Sueddeutsche Zeitung (SZ) član uprave Jan Bayer.
Atlantska plovidba u gradnju novih brodova ulaže 137 milijuna dolara
FLOTA
Atlantska plovidba u gradnju novih brodova ulaže 137 milijuna dolara
DUBROVNIK - Sukladno strateškom opredjeljenju Atlantske plovidbe d.d. u cilju modernizacije, ekologizacije i obnove flote, na sjednici Upravnog odbora održanoj u utorak dana je suglasnost na ugovore o gradnji dvaju brodova i dvaju opcijskih brodova za prijevoz rasutih tereta nosivosti 82.000 DWT s brodogradilištem Jiangsu Hantong Ship Heavy Industry Co., Ltd.
Tehnomont će graditi patrolne brodove za Cipar i protupožarne za Grčku
POSLOVI
Tehnomont će graditi patrolne brodove za Cipar i protupožarne za Grčku
RIJEKA – Brodogradilište Tehnomont prije mjesec dana ugovorilo je gradnju tri 17-metarska patrolna broda za Cipar, a kroz petnaestak dana očekuje ih parafiranje novog posla, ovog puta s Grcima za koje će u Puli izgraditi dva protupožarna broda – potvrdio nam je Niko Skala, tehnički direktor ovog brodogradilišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE