GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ozbiljan kvartalni gubitak Toshibe

Ozbiljan kvartalni gubitak Toshibe
U MINUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2023 / 08:15
Autor: SEEbiz
TOKYO - Japanski industrijsko-tehnološki konglomerat Toshiba zabilježio je neto gubitak od 16,7 milijardi jena (118 milijuna eura) u tromjesečju između listopada i prosinca 2022., nakon što je u istom razdoblju godinu ranije zabilježio neto gubitak od 55,1 milijardu jena (389,4 milijuna eura). dobit. Koncern već nekoliko godina potresaju afere, financijski problemi i odlasci osoblja.

Kako je danas objavila Toshiba, operativna dobit u promatranom razdoblju smanjila se na godišnjoj razini za 87,5 posto na 5,3 milijarde jena (37,5 milijuna eura), a prodaja za 4,2 posto na 774,9 milijardi jena (5,5 milijardi eura). Djelomice su lošije brojke navodno rezultat manje potražnje za Toshibinim elektroničkim uređajima, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Konglomerat je zbog lošeg poslovanja revidirao prognozu za cijelu poslovnu godinu koja će biti zaključena krajem ožujka ove godine. Sada očekuje da će operativna dobit ostati na 95 milijardi jena (671,3 milijuna eura), a prodaja na 3320 milijardi jena (23,5 milijardi eura). Time je obje brojke smanjio za postotak u odnosu na studenu prognozu.

Istodobno, Toshiba je objavila da glavni izvršni direktor Goro Yanase podnosi ostavku zbog neadekvatnog upravljanja troškovima odjela za zabavu.

Toshiba se dugo smatrala japanskim simbolom napredne tehnologije i ekonomske moći, no posljednjih se godina našla u velikim problemima.

U travnju prošle godine objavila je da odustaje od plana podjele nakon odluke dioničara, a prošlog je tjedna objavila da je primila ponudu za preuzimanje od konzorcija predvođenog Japanskim industrijskim partnerima (JIP), ne navodeći detalje. Glavni financijski direktor Masayoshi Hirata ponovio je danas da detaljno proučavaju sadržaj ponude.

Prema informacijama japanskog lista Nikkei, ponuda je vrijedna oko 2000 milijardi jena (14,1 milijardi eura).

Tagovi: Toshiba, Masayoshi Hirata
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE