GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pandemija pritisnula prihode HeidelbergCementa u 2020.

Pandemija pritisnula prihode HeidelbergCementa u 2020.
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2021 / 15:49
Autor: SEEbiz / H
HEIDELBERG - Drugi po veličini svjetski proizvođač cementa HeidelbergCement preliminarno je u utorak izvijestio o blagom padu prihoda u 2020. godini zbog smanjene građevinske aktivnosti u vrijeme pandemije koronavirusa.

Prihodi njemačke multinacionalne tvrtke pali su prošle godine 6,6 posto, na 17,6 milijardi eura. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva i prodaja odnosno kupnja imovine, smanjeni su 4,6 posto.

Operativna dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije porasla je četiri posto, na 3,7 milijardi eura. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva i prodaja odnosno kupnja imovine, uvećana je šest posto.

Kompanija je prošle godine uspjela uštedjeti 1,3 milijarde eura gotovine, nešto više no što su planirali, što im je pomoglo da lakše podnesu negativan utjecaj koronakrize na građevinske aktivnosti u 2020.

"Dosljednom disciplinom trošenja uspjeli smo više nego kompenzirati pad obujma prodaje koji je prouzročio koronavirus", izjavio je izvršni direktor Dominik von Achten.

U 2021. očekuju bolje rezultate zahvaljujući oporavku aktivnosti u građevinskom sektoru.

“Vjeter u leđa trebali bi osigurati infrastrukturni programi, primjerice u SAD-u, Australiji, Indiji i Italiji. Optimističan sam i u pogledu izgradnje privatnog stambenog prostora", dodao je von Achten.

Skupina je najavila i da će ubuduće vezati naknade članovima upravnog odbora i bonuse zaposlenicima za smanjenje ugljičnog dioksida i financijskim ciljevima.

Do 2025. kompanija želi neto smanjiti emisiju tog plina za 30 posto u odnosu na razinu iz 1990.

Tagovi: HeidelbergCement, Dominik von Achten, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Erste i PBZ kreditiraju Valamar
FINANCIRANJE
Erste i PBZ kreditiraju Valamar
POREČ - Valamar Riviera izvijestila je da je dana 29. svibnja 2024. godine za potrebe financiranja izgradnje novog resorta za cjelogodišnji turizam najviše kvalitete, što predstavlja najznačajniju i najveću pojedinačnu investiciju u hrvatski turizam u zoni Pical u Poreču, sklopilo Ugovor o klupskom kreditu s Erste & Steiermärkische bank d.d. i Privrednom bankom Zagreb d.d.
Srpsko tržište digitalnog oglašavanja u 2023. poraslo za 27,5%
SNAŽAN RAST
Srpsko tržište digitalnog oglašavanja u 2023. poraslo za 27,5%
BEOGRAD - Industrija digitalnog oglašavanja u Srbiji je prošle godine porasla za 27,5 odsto u odnosu na 2022. godinu, odnosno sa 83 miliona evra na 106 miliona evra, rezultati su AdEx istraživanja koje prenosi Netokracija.
Lučić: Newsmax u mreži Telekoma Srbija do oktobra
NAJAVE
Lučić: Newsmax u mreži Telekoma Srbija do oktobra
BEOGRAD - Telekom Srbija će do kraja oktobra početi sa emitovanjem Newsmaxa, koji će biti jedan od prvih 20 kanala u mreži Telekoma, izjavio generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić za sajt Udruženja novinara Srbije.
Što Vivek Ramaswamy planira s udjelom u BuzzFeedu?
KONTROVERZE
Što Vivek Ramaswamy planira s udjelom u BuzzFeedu?
NEW YORK - Bivši republikanski predsjednički kandidat Vivek Ramaswamy — koji ima dugu povijest promicanja laži i teorija zavjere, uključujući pobunu 6. siječnja, napade 11. rujna i legitimnost glasovanja 2020. — iznio je u utorak svoj plan za oživljavanje nekoć progresivne medijske tvrtke, za koju je ranije ovog mjeseca otkrio da je kupio aktivistički udio u njoj.
BHP nakon višestrukog odbijanja odustao od ponude za preuzimanje Anglo Americana
EPILOG
BHP nakon višestrukog odbijanja odustao od ponude za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Rudarski div BHP Group u srijedu je rekao da neće dati čvrstu ponudu za Anglo American, nedugo nakon što je potonji odbio zahtjev za produljenjem pregovora o preuzimanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE