GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pavao Vujnovac otkrio planove za Fortenovu

Pavao Vujnovac otkrio planove za Fortenovu
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2024 / 19:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Najveći hrvatski poduzetnik Pavao Vujnovac izrazio je uvjerenje kako bi javna ponuda (IPO) dionica Fortenove grupe bila najbolje rješenje za budućnost te kompanije.

- Nakon IPO-a Fortenova ne bi imala većinskog vlasnika, ključno je da je vlasništvo raznoliko, da vlasnici dolaze iz različitih industrija. Za Fortenovu bi bila najbolja skupina snažnih, strateških ulagača koji poznaju regiju - izjavio je za Bloomberg Adriju Vujnovac koji je u tekućem vlasničkom restrukturiranju Fortenove izašao s ponudom da, kao pojedinačno najveći dioničar, uloži dodatni kapital u kompaniju i preuzme vlasništvo od ostalih dioničara koji su spremni prodati svoje udjele.

Govoreći o mogućem ‘tajmingu‘ IPO-a za Fortenovu Vujnovac je za Bloomberg Adriu iznio procjenu kako bi pripreme IPO mogle započeti čim se osigura refinanciranje tvrtkinog zajma od 1,2 milijarde eura, koji dospijeva u studenome ove godine.

- Ključni su pravi trenutak i dobra prezentacija - dodao je. Komentirajući refinanciranje duga Fortenove, Vujnovac je izrazio uvjerenje kako bi ‘refinanciranje tog duga bilo bi najbolje dogovoriti s regionalnim bankama. Fortenova, otkrio je, već pregovara s nekima od njih.

- Ne mislim da će biti problema s refinanciranjem. Mi smo najveći korporativni sustav u regiji. Nekoliko banaka je zainteresirano - poručio je većinski vlasnik Fortenove u intervjuu za Bloomberg Adriu. Prema istome izvoru, Vujnovac nije htio komentirati sudski spor s Gazpromom koji vodi njegova matična kompanija Prvo plinarsko društvo (PPD). Na pitanje osjeća li se novim Ivicom Todorićem zbog vlasništva nad velikim kompanijama kojim raspolaže, vlasnik PPD-a odgovorio je negativno, poručivši kako je Todorić pripadao jednoj generaciji hrvatskih poduzetnika, a on, ustvrdio je, pripada drugoj.

- Ja sam dio nove generacije hrvatskog poslovanja. Unatoč tome što imam odjel za filantropiju, nemam ambicija biti društvena ili politička figura. Fokusiram se na svoj rad - naglasio je Vujnovac.

Tagovi: VUJNOVAC, FORTENOVA, PPD, ENERGIA NATURALIS
PROČITAJ I OVO
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
NESREĆA
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
KARLOVAC - Dva su radnika karlovačke tvrtke HS Produkt ozlijeđena prilikom testiranja oružja.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
STRATEŠKI
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
ISTRAGA
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
WASHINGTON - Savezna uprava za zrakoplovstvo priopćila je u ponedjeljak da je otvorila istragu o Boeingu 787 Dreamliner nakon što je proizvođač aviona rekao da su neki zaposlenici počinili "loše ponašanje" tvrdeći da su neki testovi dovršeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE