GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex na Jankomiru gradi skladište vrijedno gotovo 13,5 milijuna eura

Pevex na Jankomiru gradi skladište vrijedno gotovo 13,5 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2023 / 14:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pevex u Zagrebu na lokaciji Jankomir kreće s izgradnjom centralnog skladišta, odnosno suvremenog logističkog distributivnog centra, vrijednog gotovo 13,5 milijuna eura, izvijestili su u srijedu iz Pevexa.

Skladište će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija budućeg Pevexovog Logističko distributivnog centra, naveli su iz Pevexa.

"Ova godina u znaku je velikih kapitalnih ulaganja koja će sigurno pridonijeti daljnjem zacrtanom rastu i razvoju kompanije", kazao je predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

Investicijski ciklus, kako je naveo, najznačajniji u proteklih nekoliko godina, započeli su osuvremenjivanjem prodajnog centra u Virovitici, a nastavljaju izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu.

"Našim investicijama tu nije kraj, jer već smo pri kraju pregovora za još neke lokacije. Cilj nam je u kratkoročnom razdoblju imati 40 prodajnih centara diljem Hrvatske", istaknuo je Bubalo.

Izvođač radova je Projektgradnja plus iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine.

Centralno skladište Pevexa na zagrebačkom Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.

Tagovi: Pevex, Krešimir Bubalo, Mario Radić, trgovina
PROČITAJ I OVO
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE