GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex: Ne sudjelujemo u kampanji Miroslava Škore

Pevex: Ne sudjelujemo u kampanji Miroslava Škore
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 14:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pevex je reagirao na tekst o političkom angažmanu njegovih dioničara.

Nakon teksta “Ruski kapital iza Škorine kampanje“, o Škorinim financijerima, reagirali su iz kompanije Pevex. Njihovu reakciju koju potpisuje predsjednik uprave Pevexa Jurica Lovrinčević prenosimo u cijelosti:

“Dana 1. lipnja 2020. na internetskoj stranici www.seebiz.eu objavljene su netočne informacije pod naslovom ‘Ruski kapital iza Škorine kampanje’.

U članku se u odnosu na PEVEX iznose netočne informacije koje povrjeđuju prava i interese tvrtke i ugrožavaju njezin ugled koji je godinama stvaran. Povezivanje PEVEXA s bilo kakvim političkim strankama ili izbornim kampanjama nema nikakvog osnova, budući da tvrtka ne sudjeluje u bilo kakvom obliku financiranja i podrške politici. Kao dioničko društvo imamo dioničare i članove organa upravljanja, međutim što oni rade u slobodno vrijeme i kako se društveno angažiraju njihova je potpuna sloboda, koja sloboda im je zajamčena i samim hrvatskim Ustavom i to kao najvišom vrednotom, stoga niti možemo niti želimo utjecati ni najmanje, kao što ni oni ne utječu na naše poslovanje.

PEVEX je trenutno usmjeren isključivo na saniranje posljedica pandemije koja je iznimno naštetila poslovanju jer je našim prodajnim centrima bio zabranjen rad. Budući da smo potpuno posvećeni brizi za naše zaposlenike, kojih je danas 2.000, što je u odnosu na 2015. kada je tvrtka imala 1.200 zaposlenika povećanje preko 65%, te nastojimo da gubitak zbog mjera sprječavanja širenja pandemije ne rezultira nijednim otkazom, izvan zdravog razuma je bilo što drugo što ne predstavlja revitalizaciju poslovanja.

Da je tvrtka nakon stečaja do pandemije bila potpuno oporavljena govori činjenica da je 2015. njezin prihod bio 1,1 milijardu kuna, a da 2019. on prelazi 2,1 milijarde kuna, dok je dobit u 2015. iznosila 24 milijuna kuna, u 2019. ona je dosegnula iznos preko 160,7 milijuna kuna. Zbog materijalnih i nematerijalnih uvjeta rada koje osiguravamo našim zaposlenicima, kao i podrške uvođenja neradne nedjelje, trenutno smo jedan od najprivlačnijih poslodavaca o čemu govori stotine prijava na svako ponuđeno novo radno mjesto”, stoji u dopisu koji potpisuje predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević.

Tagovi: Pevex, Miroslav Škoro, Mario Radić, Jurica Lovrničević, Domovinski pokret
PROČITAJ I OVO
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
OTKAZI
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
DUBAI - Emirates će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa vjerojatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Clark.
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
POVRATAK
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
ZAGREB - Niskobudžetna aviokompanija easyJet je odlučila s krajem ovog mjeseca pokrenuti promet i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna
SMIJURIJA
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna

ZAGREB - Tvrtka Porta Adriatica d.o.o., kojoj su osnivači bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović i arhitekt Otto Barić mlađi, prošle godine nije ostvarila ni kune prihoda, a ukupni gubitak je 20.308 kuna, objavljeno je u predanom računu dobiti i gubitka.

U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
DECODE CHINA
U Australiji se pokreće portal vijesti na kineskom jeziku pod pokroviteljstvom američke vlade
SYDNEY – Novi internetski portal Decode China planiran je kako bi „balansirao“ u informacijama dostupnima na kineskom jeziku, a koje SAD ocjenjuje da su potpuno prožete propagandom iz Pekinga.
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
PROMJENE
Elon Musk pretekao Warrena Buffetta na listi najbogatijih ljudi
SAN FRANCISCO - Vrijednost imovine Elona Muska u petak je prerasla imovinu Warrena Buffetta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svijetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE