GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pilane u regiji pod žestokim udarom krize

Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz / Večernji list
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.

Riječ je o manifestaciji koja već 11 godina okuplja predstavnike pilanske industrije iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, ali i drugih europskih zemalja poput Austrije, Njemačke, Italije, a isto tako i predstavnike europskih udruženja iz Bruxellesa.

Tematski fokus ove je godine bio na utjecaju koronakrize na pilansku industriju, novom izazovu punih skladišta i dampinških cijena. Ministrica se osvrnula na potencijale drva kao energenta te rekla kako se planira izrada Nacionalnog plana uporabe biomase u javnom sektoru. Ona je kazala kako se ovaj sektor bori s problemima dugotrajne naravi, ali i onima uzrokovanim iznenadnom pandemijom. Naglasila je kako je ministarstvo na čijem je čelu svojim mjerama uvelike doprinijelo prevladavanju krize

- Pored onih najvažnijih općih gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, koje su poduzete za sve sektore pogođene epidemijom covida-19, Vlada i Ministarstvo poljoprivrede su isto tako nastojali dodatno pomoći ovaj sektor. Tako smo u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj ove godine oformili posebnu kreditnu liniju vrijednu 220 milijuna kuna sa subvencijom Ministarstva poljoprivrede vrijednom 25 milijuna kuna kako bismo pomogli ovom vrlo važnom, izvozno orijentiranom sektoru – rekla je ministrica Vučković.

Razgovaralo se i o drugim aktualnim temama iz drvoprerađivačkog sektora kao i o kretanjima na međunarodnim tržištima drvnih proizvoda, europskoj sektorskoj politici, dostupnosti i raspodjeli sirovina, primjeni novih tehnologija sušenja i pripremi alata.

Jedan od ciljeva ove manifestacije je povezati i umrežiti predstavnike pilanske industrije i šumarstva, vodeće europske proizvođače pilanskih tehnologija, relevantne institucije te jedinice lokalne samouprave kako bi razmotrili zajedničke izazove i izgradili održiva partnerstva.

Tagovi: Kongres pilanara jugoistočne Europe, Marija Vučković, pilane, drvna industrija
PROČITAJ I OVO
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PLANTAŽE
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PODGORICA - Odbor direktora je na jučerašnjoj sjednici razriješio Maraš sa funkcije izvršnog direktora Plantaža na lični zahtjev, a odlučio da na njeno mjesto bude imenovan Miroslav Vuković, dosadašnji direktor Sektora pravnih i opštih poslova.
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine
NESLUŽBENO
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine

SARAJEVO - Poznati njemački maloprodajni lanac "Lidl" razmatra mogućnost da narednih godina uđe na tržište BiH, navode njemačke ekonomske novine Lebensmittel zeitung.net

Plenković: Veledrogerijama uplaćeno 300 milijuna kuna
OTKRIĆA
Plenković: Veledrogerijama uplaćeno 300 milijuna kuna
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izvijestio je u subotu da je Ministarstvo financija veledrogerijama u petak uplatilo 300 milijuna kuna te da će u ponedjeljak ujutro biti održan sastanak s predstavnicima veledrogerija.
Slovenija uvodi elektronske vinjete
VINJETE
Slovenija uvodi elektronske vinjete
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna slovenski parlament usvojila izmjenu i dopunu Zakona o cestarini sa 74 glasa za i nijednim protiv, koji pruža pravni temelj za uvođenje elektroničkih vinjeta za osobne automobile.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE