GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom

Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2021 / 08:17
Autor: SEEbiz
LJUBUŠKI - Gradnja milionskog projekta koji će zapošljavati desetke Ljubušaka započela je ovih dana. Na više od 20.000 kvadratnih metara počelo je ravnanje terena za budući pogon koji gradi Mesna industrija Braća Pivac, piše Večernji list.

Riječ je o kompleksu u poslovnoj zoni Mostarska Vrata – Cerno koji će nakon završetka sadržavati skladište svježeg mesa, skladište zamrznutoga mesa, pogon rasijecanja, pogon pakiranja svježeg mesa, pogon narezivanja, sušnicu, proizvodnju mesnih prerađevina, diskont, maloprodaju, administraciju i komercijalu te odjel transporta.

U samom početku poslovanja planirano je zapošljavanje od 50 do 70 osoba. Baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu čija je gradnja započela u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkoga procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

- Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavu nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine, cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorimaa, naveli su iz Mesne industrije Pivac nakon potpisivanja ugovora o kupnji zemljišta s gradonačelnikom Ljubuškog Vedranom Markotićem.

Podsjetimo, sredinom oktobra prošle godine predstavnici Grada Ljubuškog i Braće Pivac potpisali su ugovor kojim su nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima površine 5856 kvadratnih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 kvadratna metra prešle u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac.

U zamjenu Grad Ljubuški postao je vlasnik nekretnine Gornje brdo površine 9978 kvadratnih metara, a također je u gradski proračun uplaćena razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, u skladu sa procjenom ovlaštenog sudskog vještaka.

Tom prilikom direktor Mesne industrija Braća Pivac Ivica Pivac kazao je kako gradnjom kompleksa u Ljubuškom žele, nakon Hrvatske, svoju poslovnu priču proširiti i na BiH. Podsjetio je kako ta poslovna priča obuhvaća sve aspekte proizvodnoga procesa – od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušnice pa sve do transporta i maloprodaje.

Dodaje kako je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno pridonijeti privrednom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja.

Tagovi: Mesna Industrija Braća Pivac, Ljubuški, Mostarska vrata - Cerno, Vedran Markotić, Ivica Pivac
PROČITAJ I OVO
TAB će preuzeti Lekovu proizvodnu halu na Prevaljama
PROIZVODNJA
TAB će preuzeti Lekovu proizvodnu halu na Prevaljama
PREVALJE - Čini se da će u Koruškoj biti prekinut niz proizvodnih odlazaka iz Slovenije u inozemstvo. Nakon planiranog odlaska Adienta iz Slovenj Gradca i najavljenog preseljenja Lekove proizvodnje s Prevalja u Austriju, očekuju se stotine radnih mjesta u Mežičkoj dolini.
Apel Zagrepčanima urodio plodom: Više ne bacaju sanitetski materijal u kanalizaciju
POHVALNO
Apel Zagrepčanima urodio plodom: Više ne bacaju sanitetski materijal u kanalizaciju
ZAGREB - Prije godinu dana, tijekom prvog lockdowna na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba došlo je do začepljenja i kvara pumpi zbog sanitetskog otpada.
Planteu više nije član Uprave Mercatora
ODLUKE
Planteu više nije član Uprave Mercatora
LJUBLJANA - Slovenska vlada je udovoljila zahtjevu Mercatora i razriješila Gregora Planteua kao izvanrednog člana Uprave ove kompanije.
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
PROJEKTI
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
ZAGREB – Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck ovim projektom želi podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji te svoje potrošače i širu javnost potaknuti da daju svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
GASTRO
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
SVETI PETAR U ŠUMI - Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE