GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Početak stečaja Studija Moderna

Početak stečaja Studija Moderna
BANKROT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2023 / 21:06
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Okružni sud u Ljubljani danas je započeo stečajni postupak tvrtke Studio Moderna, koji je prošli tjedan predložila direktorica tvrtke Jana Umek. Stečajna upraviteljica je Špela Turk, a vjerovnici svoja potraživanja mogu prijaviti u roku od tri mjeseca.

Vjerovnici mogu prijaviti svoja potraživanja te razlučna i izlučna prava u stečajnom postupku u roku od tri mjeseca od objave stečajnog oglasa, a zadnji dan je 28. studenoga, stoji u objavi na stranicama Ajpesa.

Prema pisanju lista Finance od prošlog tjedna, među razlozima stečaja direktor je naveo nelikvidnost tvrtke jer se već duže vrijeme suočava s nedostatkom obrtnog kapitala, nižim prihodima, a također nije u stanju podmirivati svoje obveze prema vjerovnicima i zaposlenicima.

Vlasnik i osnivač Studija Moderna Sandi Češko za portal N1 kaže da su financijski izazovi naslijeđeni od prijašnjih vlasnika preveliki te da nijedan investitor nije spreman pokriti rupu od 60 milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama zaposlenika, u tijeku je izrada plana za nastavak poslovanja Studija Moderna, dio zaposlenika uskoro bi mogao preseliti u nove poslovne prostore u istoj poslovnoj zgradi, a priprema se i nova grafička slika, pišu Finance i zaključio je kako bi se početkom srpnja mogao nastaviti dio aktivnosti koji je Češka prodala kineskim partnerima, vlasnicima njemačke tvrtke Matratzen Concord. Čeho je za N1 rekao da je Matratzen Concord spreman ponuditi posao većini od svojih 200 zaposlenika.

Češka je lani u travnju preko financijskog holdinga Studio Moderna Founders ponovno preuzela nizozemsku tvrtku Studio Moderna Holdings koju je prethodno prodala fondovima raznih investitora. Proces prodaje pokazao je da je tvrtka već bila u krizi, a potom je Studio Moderna dodatno pogođen ruskim napadom na Ukrajinu i sankcijama Rusiji.

Češka je u svibnju potvrdila da je švicarska tvrtka Darka Horvata kupila brendove Studio Moderna. Kako su tada objavile Finance, kupac robnih marki Dormeo, Delimano, Rovus i Top Shop je Horvatova novoosnovana tvrtka Dormeo AG. Češkoj nije želio reći koliko je Horvat platio robne marke.

Tagovi: Studio Moderna, Sandi Češko
PROČITAJ I OVO
AstraZeneca povlači cjepivo protiv korone diljem svijeta
CJEPIVO
AstraZeneca povlači cjepivo protiv korone diljem svijeta
LONDON - AstraZeneca započela je povlačenje svog cjepiva protiv covida-19 diljem svijeta zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva" koja su usmjerena na nove varijante virusa, javlja britanski Guardian.
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
NESREĆA
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
ZAGREB - Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika, inovator i glavni inženjer HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi jedan od najboljih pištolja na svijetu, kao i jurišnu pušku, ozlijeđen je u tvorničkoj streljani prilikom prezentacije, odnosno testiranja oružja, piše Jutarnji list kojem je informacija neslužbeno potvrđena.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE