GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podnesen prijedlog za stečaj Studija Moderna

Podnesen prijedlog za stečaj Studija Moderna
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2023 / 22:34
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Direktorica ponuđača proizvoda široke potrošnje Studio Moderna Jana Umek podnijela je sudu zahtjev za stečaj te tvrtke, ao tome je već obavijestila zaposlenike, pišu Finance. Neslužbeno, u pripremi je plan za nastavak poslovanja tvrtke u novim prostorima i s novom grafičkom slikom.

Na portalu Ajpes još nema službene objave o pokretanju stečaja.

Umek je među razlozima stečaja, kako javljaju Financ, naveo nelikvidnost tvrtke jer se već duže vrijeme suočava s nedostatkom obrtnih sredstava, nižim prihodima, a također ne može podmirivati obveze prema vjerovnicima i zaposlenicima. Zaposlenike je obavijestila da će narednih dana biti obaviješteni o svojim pravima u stečajnom postupku.

Vlasnik Sandija Češka za Finance nije želio komentirati stečaj. “Možda ću moći nešto reći sljedeći tjedan”, dodao je.

U Financama su podsjetili da problemi Studija Moderne traju već dulje vrijeme, a među njima i kašnjenje plaća zaposlenicima. Svibanjsku plaću dobili su sredinom srpnja, lipanjsku početkom kolovoza, a srpanjske još čekaju. Čekaju i isplatu regresa.

Prema neslužbenim informacijama zaposlenika, u pripremi je plan za nastavak poslovanja Studija Moderna. Kako prenosi list, dio zaposlenika uskoro bi mogao preseliti u nove poslovne prostore u istoj poslovnoj zgradi, a u pripremi je i novi grafički imidž.

U Financama zaključuju da bi se mogao nastaviti dio djelatnosti koji je Češka početkom srpnja prodala kineskim partnerima, vlasnicima Matratzen Concorda.

Češka je lani u travnju preko financijskog holdinga Studio Moderna Founders ponovno preuzela nizozemsku tvrtku Studio Moderna Holdings koju je prethodno prodala fondovima raznih investitora. Proces prodaje pokazao je da je tvrtka već bila u krizi, a potom je Studio Moderna dodatno pogođen ruskim napadom na Ukrajinu i sankcijama Rusiji.

S problemima je rastao i dug prema dobavljačima. “To smo naslijedili od prijašnjih vlasnika, ali smo to već smanjili. Sada iznosi oko 50 milijuna eura", rekao je Česko za novine u svibnju. Kako kaže, nemaju dugovanja prema bankama, ali im istovremeno nedostaje obrtnih sredstava.

Češka je u svibnju ove godine potvrdila da je švicarska tvrtka Darka Horvata, koji se u javnosti nosi titula privatizacijskog tajkuna, kupila brendove ponuđača proizvoda široke potrošnje Studio Moderna. Kako su tada objavile Finance, kupac robnih marki Dormeo, Delimano, Rovus i Top Shop je Horvatova novoosnovana tvrtka Dormeo AG. Češkoj nije želio reći koliko je Horvat platio robne marke.

Tagovi: Studio Moderna, Sandi Češko
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE