GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka ima novi logo

Podravka ima novi logo
VIZUALNI IDENTITET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2024 / 14:19
Autor: SEEbiz

KOPRIVNICA - Podravka je predstavila svoj novi vizualni identitet i, po prvi puta, odvojila korporativni logotip Grupe Podravka od proizvodnog logotipa brenda Podravka.

Osuvremenjivanje vizualnog identiteta Grupe Podravka omogućit će ostvarenje ambicioznih poslovnih ciljeva, navode iz tvrtke.

“Oni uključuju čuvanje liderskih pozicija na domaćem i tržištima regije, ali i jačanje te rast poslovanja na međunarodnim tržištima: posebice u zemljama srednje i zapadne Europe, ali i na drugim kontinentima. Također, bit će omogućena jednostavnija i učinkovitija komunikacija s potrošačima i drugim dionicima”, dodaju.

Novi vizualni identitet, koji se temelji na elementu srca i crvenoj boji, u sebi je sačuvao najvažnije i najdugovječnije elemente prethodnih verzija, čuvajući tako dosadašnju prepoznatljivost i tradiciju kompanije.

“Novim vizualnim identitetom želimo povećati našu prepoznatljivost na tržištima širom svijeta i istovremeno naglasiti Podravkino srce koje simbolizira naš način rada i naš odnos prema potrošačima, zaposlenicima i zajednici. Na ovaj smo način dobili moderno oblikovan vizualni izričaj koji, kroz Podravkino srce, jasno naglašava povezanost s vrijednostima koje Podravka njeguje više od 75 godina. Vjerujem, stoga, da naš novi logotip ostaje prepoznatljiv sadašnjim potrošačima, ali i dopadljiv onima koji će to tek postati. Osobito mi je drago da su sve elemente novog logotipa, koji će stajati na poleđini svakog našeg proizvoda, proizvoda hrvatske industrije, oblikovali hrvatski dizajneri i tipografi kojima i ovim putem zahvaljujem na suradnji“, poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke dodavši da će naglašavanje Grupe Podravka u novom logotipu omogućiti jasniju korporativnu komunikaciju i jasnije razlikovanje proizvodnih brendova i kompanije.

“Bit će to, također, i platforma kroz koju ćemo moći snažno razvijati zajedničku kulturu i pripadnost Grupi Podravka brojnih trgovačkih i proizvodnih kompanija koje Podravka posjeduje širom svijeta, kako u segmentu prehrane, tako i u segmentu farmaceutike“, zaključila je Dalić.

Gleda li se povijest Podravke, vizualni identitet se mijenjao. Kako bi osigurala moderan, primjenjiv identitet, Podravka je angažirala domaće stručnjake. Vizualni identitet izradila je hrvatska agencija svjetskog ugleda Bruketa&Žinić&Grey, dok je tipografiju osmislio poznati svjetski priznati stručnjak za izradu tipografije, Varaždinac Marko Hrastovec.

“Novi vizualni identitet temelji se na reviziji dosadašnjeg logotipa i otvaranju prostora za nove poslovne iskorake kompanije. Novo rješenje prepoznatljiv znak srca „oslobađa“ fiksirane središnje pozicije na kompliciranoj podlozi te ono postaje samostalni element s mogućnostima raznolikih primjena pri čemu je samo srce diskretno korigirano. U pojedinim primjenama logotip je sada pojednostavljen i čini moderniju, čišću podlogu. Novo rješenje je fleksibilnije i pogodnije za različite primjene, posebice u komunikaciji. Promjena se možda i najviše vidi u nazivu tvrtke koji više nije pisan velikim slovima te je razvijena nova tipografija, Podravka sans, koja je također spoj modernog pisma i bogate te senzualne forme“, komentirao je Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Novi korporativni vizualni identitet Grupe Podravka uvodi se u primjenu odmah dok će se prvi proizvodi s novim proizvodnim logotipom na policama pojaviti u drugom kvartalu 2024. godine.

Tagovi: PODRAVKA, LOGO, DALIĆ
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE