GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka se vraća police Kauflanda

Podravka se vraća police Kauflanda
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2023 / 17:01
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Visokimenadžerski izvor iz Podravke potvrdio je za Danicu kako se koprivnička kompanija vraća u Kaufland.

Ljetos je eskalirao sukob oko marži i cijena pa je Podravka prestala isporučivati svoje proizvode Kauflandu. Međutim, Danica piše kako su se dvije strane uspjele dogovoriti o daljnjoj suradnji.

"To vam je tako u biznisu… Malo popustimo mi, malo oni i dogovor je tu. Bliže se božićni blagdani, pa tko bi se lud odrekao prometa u prosincu", ispričao im je menadžer upućen u pregovore. Podravkini proizvodi se još uvijek nisu vratili na police Kauflanda u onoj mjeri kako je to bilo prije prekida suradnje, ali povratak na staro se očekuje sljedećih tjedana.

Kada se počelo govoriti o sukobu, Kaufland je tvrdio kako je Podravka još uvijek na njihovim policama jer u ponudi i dalje imaju Lino ladu, ajvar, pasiranu rajčicu i slično

"Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovori između Kauflanda i Podravke su u tijeku i vjerujemo da će se uskoro postići dogovor, a sve kako bi se kupcima omogućio najbolji omjer cijene i kvalitetne ponude", poručili su tada.

Iz Podravke su tom prilikom objasnili kako su prekinuli isporuku proizvoda Kauflandu jer nisu uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje, odnosno maržama i cijenama.

"Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom", istaknuli su iz Podravke.

Tagovi: Podravka, Kaufland, trgovina
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE