GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poduzetnici Zagrebačke županije lani poslovali s minimalnim padom neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije lani poslovali s minimalnim padom neto dobiti
BLAGI PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2021 / 08:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Poduzetnici Zagrebačke županije u prošloj su godini ostvarili konsolidiranu neto dobit u iznosu od 2,1 milijardu kuna, što je pad od 0,3 posto u odnosu na godinu ranije, dok su njihove bruto investicije u novu dugotrajnu imovinu smanjene za 37,7 posto, na 940 milijuna kuna, pokazuju podatci Fine.

Prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, u Zagrebačkoj županiji je u 2020. godini sjedište imalo 9.258 poduzetnika kod kojih je bilo 63.044 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu rast povećanje zaposlenih za 3,3 posto, pokazuje analiza Financijske agencije (Fina).

Poduzetnici Zagrebačke županije u prošloj su godini ostvarili ukupne prihode u iznosu od 56,9 milijardi kuna, što je rast od 0,1 posto u odnosu na 2019., a ukupni su im rashodi porasli 0,2 posto, na 54,2 milijarde kuna.

Po podacima Fine, poduzetnici Zagrebačke županije lani su ostvarili dobit razdoblja u iznosu od 3,1 milijardu kuna, što je u odnosu na godinu ranije porast za 15 posto, a gubitak razdoblja je povećan za 71,8 posto, na 987,7 milijuna kuna. Tako je konsolidirani financijski rezultat neto dobit od 2,1 milijardu kuna, što je na godišnjoj razini pad za 0,3 posto.

Podaci Fine pokazuju i da su poduzetnici iz te županije lani povećali izvoz za za 6,4 posto, na 10,5 milijardi kuna, dok je uvoz smanjen za 2,8 posto, na 13,99 milijardi kuna. Trgovinski deficit iznosi 3,5 milijardi kuna (22,6 posto manje u odnosu na prethodnu godinu).

Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji lani je iznosila 6.144 kune, što je 2,7 posto više u odnosu na 2019. te 2,9 posto više u odnosu na prosječnu mjesečnu neto plaću zaposlenih kod poduzetnika na razini Hrvatske (koja je lani iznosila 5.971 kuna).

Po podacima Fine, trgovački lanac Lidl Hrvatska zadržao je dominantnu ulogu među poduzetnicima Zagrebačke županije. U 2020. Lidl je ostvario najveće ukupne prihode u iznosu od 6,1 milijardu kuna te je zapošljavao najveći broj radnika, njih 2.377.

Najveći izvoznik bilo je društvo Hospira Zagreb s izvozom od 809,5 milijuna kuna.

Tagovi: poduzetnici Zagrebačke županije, Financijska agencija, Fina
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE