GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisan ugovor o početku izgradnje Valamar Collection ljetovališta na Rabu

Potpisan ugovor o početku izgradnje Valamar Collection ljetovališta na Rabu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2024 / 09:22
Autor: SEEbiz
RAB - U Rabu je svečano potpisan ugovor između Imperial Riviere i građevinske tvrtke Radnik d.d. koja će biti zadužena za izgradnju novog Valamar Collection ljetovališta u Suhoj Punti na Rabu.

Prva faza ulaganja u vrijednosti od 54 milijuna eura uključuje obnovu i repozicioniranje 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta, 24 nove obiteljske sobe te ulaganja u plaže i brojne sadržaje. Otvorenje novog ljetovališta pod premium brendom Valamar Collection planirano je u ljeto 2025. godine, a zapošljavat će 235 djelatnika te će otočanima Raba pružiti i priliku za razvoj karijere kod vodećeg poslodavca u turizmu.

„Ovo vrhunsko ljetovalište čvrsto će pozicionirati otok Rab među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu te pružati bogati javno dostupni sadržaj sugrađanima Raba čime želimo doprinijeti kvaliteti života u lokalnoj zajednici. U ovoj godini investicije Imperiala iznose više od 38 milijuna eura te uključuju i izgradnju novog Bike Centra u Poreču, daljnja ulaganja u hotelima Lacroma u Dubrovniku, Imperial i Padova, te kamping ljetovališta Padova na Rabu, digitalizaciju i rekonstrukciju sanitarnog čvora u San Marino kamping ljetovalištu, kao i uređenje nove zone za smještaj radnika u destinaciji Dubrovnik.“, rekao je Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Valamar Collection ljetovalište 4/5* u Suhoj Punti nudit će all inclusive uslugu za obitelji, s bogatim sadržajima za djecu svih uzrasta na površini od 1.000 m2, uključujući Maro Smart Play, Maro klub za djecu od 3 do 12 godina, multimedijski prostor, igraonice i dječje igralište, kao i unutarnji te vanjske bazene. Ljetovalište će koristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora, nuditi hranu i piće lokalnog podrijetla te voditi brigu o prirodnom okolišu. Posebna pažnja bit će usmjerena i na unaprjeđenje ponude i usluga na plaži Suha Punta kako bi bila posebno prilagođena za obitelji s djecom, u čemu će moći uživati lokalno stanovništvo i gosti koji posjećuju otok Rab.

„Suradnja na ovom projektu značajna je za Radnik d.d. kao i za veliki broj naših partnera, kooperanata i dobavljača iz cijele Hrvatske, a osobito za one s Raba te s Kvarnera i iz srednje Dalmacije. Cilj nam je ovaj projekt realizirati na zadovoljstvo svih dionika i prema najvišim standardima prema kojima smo međunarodno prepoznati već dugi niz godina. Zadovoljstvo mi je što od 1.travnja prema kolektivnim ugovorima koji su sklopljeni sa socijalnim partnerima povećavamo plaće za oko 10% te nastavljamo raditi na poboljšanju uvjeta rada i daljnjem povećanju plaća u interesu cijelog hrvatskog graditeljstva. Investicijski projekti tako dodatno doprinose statusu i razvoju građevinarstva kao i cjelokupnog gospodarstva. Na ovom projektu će u razdoblju izvođenja radova raditi i do 300 radnika. Zahvaljujem se Upravi Imperiala na pruženoj prilici i povjerenju u Radnik d.d. kao izvođača radova u velikom projektu“, izjavio je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnik d.d. i predsjednik Udruge građevinara Hrvatske pri HUP-u.

„Ovom značajnom ovogodišnjom investicijom u turizam većom od 50 milijuna eura, otok Rab se definitivno svrstava uz bok vodećim turističkim destinacijama u Hrvatskoj poput Dubrovnika, Poreča i Makarske. Na Rabu ove godine obilježavamo veliku obljetnicu 135 godina turizma, a ulaganja u kvalitetu, destinaciju i održivi turizam treba posebno cijeniti iz perspektive razvoja kvalitetnijeg turističkog proizvoda, jačanja konkurentnosti te većih mogućnosti za daljnji profesionalni razvoj, što je garancija ostanka i opstanka na otoku. Ova investicija pokretač je gospodarstvu u širem smislu, od građevine do niza obrta i trgovine, a posebno našeg brodara Rapske plovidbe. Čestitamo vlasnicima, investitorima i izvođačima kao i svim zaposlenicima Imperial Riviere na ovom velikom iskoraku, kojim će se u 2025. na najbolji način obilježiti prvih slavnih 60 godina postojanja tvrtke Imperial.“ – istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik grada Raba.
Ovoga tjedna svoja vrata gostima otvorio je preuređeni hotel Valamar Padova u gradu Rabu koji u ponudi ima 175 moderno preuređenih soba, vanjske i unutarnje bazene te brojne sadržaje za obitelji, a za Rabljane i ostale goste dostupni su preuređeni wellness centar i izvrsna gastronomska ponuda Oliva restorana i Vero bara. Imperial je u 2022. godini uložio 2 milijuna eura u novu pješčanu plažu ispred hotela Valamar Padova čime je ta plaža postala jedna od najljepše uređenih na otoku Rabu i mjesto koje često posjećuju sugrađani i ostali gosti. Investicija je uključivala izgradnju zaštite od utjecaja valova, infrastrukturno i hortikulturno uređenje, novu šetnicu, plažni objekt, sanitarni čvor i opremanje vrhunskom plažnom opremom koja uključuje baldahine i ležaljke, te nekoliko atrakcija za djecu.

Imperial Riviera peta je najveća turistička kompanija u Hrvatskoj koja posluje s deset hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim turističkim destinacijama Rab, Poreč, Makarska i Dubrovnik, koji imaju kapacitete za prihvat preko 10.500 gostiju, a pored toga je pouzdani i dokazani partner tih destinacija te je uključena u brojne sportske, humanitarne i kulturne manifestacije.

Tagovi: Valamar Collection, imperial, imperial riviera, benković, valamar, radnik, habijanec, suha punta
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE