GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar

Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar
PRUGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 18:00
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju deonice pruge Beograd-Bar od Valjeva, preko Vrbnice, do granice s Crnom Gorom, danas je potpisan u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i nfrastrukture Srbije.

Ugovor su potpisali v.d. generalnog direktora “Infrastruktura železnica Srbije” Nebojša Šurlan i v.d. generalnog direktora “RŽD internešenel” Sergej Stoljarov, saopštilo je Ministarstvo.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali ministarka Zorana Mihajlović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i prvi zamenik generalnog direktora “Ruskih železnica” Sergej Pavlov.

Mihajlović je kazala da je zadovoljna saradnjom s ruskom kompanijom “koja svojim načinom rada, dinamikom i kvalitetom na najvažnijem i najzahtevnijem projektu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta potvrdjuje da će uspešno odgovoriti i ovom zadatku”.

“Rekonstrukcija barske pruge je teška i zahtevna, ima 250 tunela i više od 230 mostova, ali verujem da će ‘Ruske železnice’ odgovoriti i ovom zadatku i da ćemo 2022. započeti radove”, rekla je ona.

Dodala je da je Srbija rešena da ulaže u infrastrukturu, naročito u železničku, koja je, kako je istakla, za razvoj zemlje jednako važna kao i drumska.

“Gradićemo i brzu prugu Beograd-Niš, kao i Niš-Preševo, rekonstruišemo regionalne pruge. Verujem i da ćemo sledeće godine započeti izgradnju novog modernog dispečerskog centra koji nam je neophodan, s obzirom na sva ulaganja u železnicu”, rekla je Mihajlović.

Prvi zamenik generalnog direktora “Ruskih železnica” Sergej Pavlov rekao je da je projektovanje deonice Barske pruge koje njegova firma treba završi sledeće godine i da radovi počnu 2022, “složen zadatak, ali naša kompanija će odgovoriti zadatku Vlade Srbije”, rekao je Pavlov.

Podvukao je da se svi projekti rade u skladu s ranije predvidjenom dinamikom, bez obzira na uslove otežane pandemijom.

Ambasador Bocan-Harčenko je istakao da su zajednički projekti koje “Ruske železnice” izvode u Srbiji “deo infrastrukturnog razvoja Srbije i neotudjivi deo razvoja Jugoistočne Evrope”, i to “pod okriljem” predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Na sastanku u Ministarstvu je bilo reči i o usavršavanju studenata i inženjera iz Srbije u Rusiji, te o mogućnostima da im se obezbedi da rade u sektoru železnica kada se vrate u Srbiju.

Tagovi: modernizacija pruge Beograd-Bar, Aleksandar Bocan-Harčenko, pruga Beograd-Bar, Zorana Mihajlović, Infrastrukture železnica Srbije, Nebojša Šurlan, RŽD international, Sergej Stoljarov,
PROČITAJ I OVO
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE