GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo televizijski redatelj Dalibor Sokolić

Preminuo televizijski redatelj Dalibor Sokolić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2021 / 16:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jedan od najboljih televizijskih redatelja koje Hrvatska ima, Dalibor Sokolić preminuo je jutros u 57. godini života. Bila je to šokantna vijest za većinu, pa i one koji su znali da se bori s koronom zbog koje je i hospitaliziran, no nadali su se potpuno ljudski, da do najgoreg ipak neće doći... A onda je jutros na Sokolićevom Facebook profilu osvanula objava:

"Naš je Dalibor jutros u 07.45 odlučio otići voziti vlakiće u neke druge dimenzije...do novog susreta...14.06.1964 -11.02.2021".

Alfa i omega zabavnih programa i čovjek koji nije prošao a da vam se ne nasmije i kaže "hajde možeš ti to" - tako opisuju Sokolića njegove kolege i prijatelji koji su s Dalbačem kako su ga zvali, radili 30-ak godina projekte od koji su mnogi ostavili neizbrisivi trag u televizijskoj povijesti.

Bio je jedan od pokretača Studentske televizije SKUC 1988. koja je potom prerasla u Z3 (Hit depo, Turbo limach show, Izvan struje, DJ is so hot). Tri godine poslije, Z3 postaje tadašnji Treći program HTV-a, a većina te mlade i talentirane ekipe nastavlja raditi na javnoj radioteleviziji dobivajući sve jače i veće projekte. Među njima i Sokolić koji je za HTV režirao više tisuća emisija i programa uživo. Upravo zato gotovo ih je nemoguće pobrojati. Tu je osam dodjela nagrade Porina, dvije Dore, "The Voice - Najljepši glas Hrvatske" (sezone 1-2), "Maestro" (sezone 1-2), "Tko želi biti milijunaš'" (sezone 1-8), "Hit depo" (1989.-2002.), papin posjet Hrvatskoj 1995. te više od 100 festivala i koncerata.

Stoji i iza osam sezona hit showa "Ples sa zvijezdama" te "Zvijezde pjevaju". Odradio je i jako puno humanitarnih kampanja za HRT, od kojih će se oni srednjih godina odmah sjetiti i spota iz 1991. kojeg je Sokolić režirao s Dinkom Cepakom i Zoranom Pezom "Kad bi svi... " za humanitarnu kampanju HRT-a. bio je glavni redatelj i projektima "Dajmo da čuju", "Derbi", "Hrvatska pomaže". Pored toga režirao je brojne glazbene spotove zbog čega je četiri puta osvajao Porin za videoprogram i to 1993., 1995., 2005. i 2008. godine.

Postavio je za HTV i povratničkog "Milijunaša", a premda nije radio treću, posljednju sezonu "Voicea" održao je obećanje i režirao uvodni broj tog showa "Should I Stay or Should I Go", legendarni hit grupe The Clash kojeg su izveli mentori - Davor Gobac, Massimo, Vanna i Ivan Dečak. I premda mu je profesionalnu karijeru najviše obilježila suradnja s HTV-om, Sokolić kao freelancer surađivao je puno i s drugim televizijama. Tako je za RTL napravio sve sezone "Život na vagi" uključujući i zadnju 2020., sva izdanja "Superpara", projekte "Anno", "RTL pomaže djeci", "Big Brother", "Izbori", "Sučeljavanje", "Top Model" "Doček rukometaša" kao i postavljanje novog studija informativnog programa 2020.

Televizija mu je donijela i ljubav, voditeljicu Suzanu Pardačer, njegovu dugogodišnju životnu partnericu. Malo tko za jučerašnjeg dana, od njegovih kolega i prijatelja, bez ikakve patetike, uspio je suzdržati suze. Daniela Trbović upoznala je Sokolića prije 30-ak godina.

- Znam ga od svog prvog dolaska na Z3, od te 1990. u siječnju. Zajedno smo radili "Cro pop rock", "Hit depo",... bili odlična ekipa, i ljudski i profesionalno. Izvrstan redatelj, u poslu je bilo tako lako komunicirati s njim, a nas su zauvijek vezali ti naši televizijski počeci. Gledala sam kako naš Dalbač grabi velike profesionalne korake, radi vrhunske, najzahtjevnije televizijske projekte. Iza nas su i lude noći i tulumi, i ja ću Dalbača pamtiti i po tim našim davnim odlascima na biljar i piće nakon posla - ispričala nam je Trbović.

Fotografija: HRT

Tagovi: Dalibor Sokolić, Suzana Pardačer, Danijela Trbović, Hrvatska radiotelevizija, Studentska televizija SKUC, Hit depo, Porin, Z3 televizija
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE