GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodavatelj Rolexa doživio katastrofalan pad

Prodavatelj Rolexa doživio katastrofalan pad
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2024 / 08:49
Autor: SEEbiz
LONDON - Uz neizdrživ dug, barem je ohrabrujuće da američki makroekonomski podaci i dalje nadmašuju očekivanja.

Maloprodaja je u prosincu (u odnosu na prethodni mjesec) porasla za 0,6 posto. Povjerenje potrošača, mjereno od strane Sveučilišta u Michiganu, u siječnju je dosegnulo najvišu razinu od ljeta 2021. Kvartalni poslovni rezultati sada sve više izbijaju u prvi plan. Netflix će o njima izvještavati u utorak, Tesla u srijedu. Visoke vrijednosti dionica mogu se opravdati samo izvrsnim profitom. Ako ih nema, tržište čeka pad. Shvatili su to i dioničari švicarskog proizvođača prestižnih satova Watches of Switzerland čiji je najpoznatiji brend Wolx. Dionice su u četvrtak pale za 30 posto nakon što je tvrtka snizila prognozu ovogodišnjih prihoda.

Želite Rolex? Ne možete ga jednostavno kupiti- Postoji proces.

Morat ćete prijaviti svoj interes kod službenog prodavača Rolexa, čiji izlozi imaju znak "samo za izložbu" pored sve drečave zapešća. Prodavač će uzeti vaše podatke dok će ispuštati obeshrabrujuće zvukove o nedostatku vašeg željenog modela, ponekad nagovještavajući da bi se lista čekanja mogla skratiti ako biste kupili neke sitnice i drangulije s izložbe s nakitom.

Nakon mnogo mjeseci i kupnji nakita možda će vam se javiti službeni prodavač Rolexa koji će vam čestitati što ste odabrani za kupnju potpuno drugog modela, nakon čega možete objaviti "dobio sam poziv!" snimku zapešća na Redditu pritom pazeći da ne slomite pečat kopče, tako da svoju novu kupovinu možete odmah staviti na prodaju na Chrono24.

Da, to je ludilo. A možda mu dolazi i kraj.

Izvršni direktor Brian Duffy rekao je da su potrošači usmjerili svoju blagdansku potrošnju na područja kao što su moda, ljepota, ugostiteljstvo i putovanja. Sada se očekuje da će prihod za financijsku godinu iznositi između 1,53 milijarde funti i 1,55 milijardi funti, što je pad od prijašnjih smjernica od 1,65 milijardi funti do 1,7 milijardi funti.

U svojoj izjavi, WoS je za sve svoje probleme okrivio Veliku Britaniju, gdje je potražnja slaba i više se oslanja na promocije nego što se očekivalo. Liste čekanja ostaju na snazi, ali nebrendirani nakit i satovi srednje klase ne prodaju se dobro, a ne očekuje se oporavak u drugoj polovici, navodi se.

Tagovi: warches of switzerland, rolex, satovi, luksuz
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE