GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prva hrvatska privatna poliklinika za djecu Sabol postaje dio Futura Medical Groupa

Prva hrvatska privatna poliklinika za djecu Sabol postaje dio Futura Medical Groupa
ZDRAVSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2024 / 08:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kao jedan od pionira privatne zdravstvene pedijatrijske skrbi i primjene umjetne inteligencije u ranom otkrivanju bolesti, Poliklinika Sabol postaje dio brzorastuće grupacije s 50 vrhunskih zdravstvenih stručnjaka čije usluge koristi više od 100 tisuća pacijenata

U 2024., jedna od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji, Futura Medical Group, ulazi bogatija za akviziciju Poliklinike za dječje bolesti Sabol. Riječ je o hrvatskoj pedijatrijskoj poliklinici s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, koja već više od 30 godina djeluje iz Zagreba, okupljajući niz domaćih stručnjaka s 14 specijaliziranih disciplina pedijatrijske skrbi. Ovom novom akvizicijom, Futura Medical Group (FMG) postaje zdravstvena grupacija s preko 50 stručnjaka iz 16 različitih specijalizacija u moderno opremljenim poliklinikama na pet lokacija u Zagrebu i Opatiji, zaslužnih za zdravstvenu skrb više od 100 tisuća pacijenata svih uzrasta.

Direktor Ognjen Bagatin ističe kako je misija FMG-a pružiti nadstandardnu zdravstvenu skrb korisnicima, zbog čega u grupaciji okupljaju vodeće institucije i zdravstvene stručnjake s dokazanim rezultatima.

„Poliklinika Sabol sinonim je za povjerenje i kvalitetnu brigu o našim najmlađim pacijentima, ali i ulaganje u vlastite djelatnike i njihovu cjeloživotnu edukaciju. FMG je upravo Polikliniku Sabol prepoznao kao logičnog partnera s kojim dijeli jednake vrijednosti, a raduje nas što su osnivači - primarijus dr. sc. Zlatko Sabol i mr. sc. Ljiljana Kipke-Sabol, upravo nas prepoznali kao suputnika s kojim će njihova poliklinika dalje rasti. Naša prva poliklinika Sinteza i dosad je bila prepoznata kao vodeća otorinolaringološka i dermatološka poliklinika za brojne dječje problematike i zahvate – poput tonzilektomije (operacije krajnika), adenotomije, tretiranja problema sa sluhom, upale grla, logopedije, dermatoloških pregleda i brojnih ostalih usluga. A ovim iskorakom najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima omogućit ćemo personalizirani pristup i vrhunsko iskustvo liječenja kroz sve naše poliklinike“, poručio je Ognjen Bagatin.

Poliklinika za dječje bolesti Sabol pruža zdravstvene usluge iz čak 14 pedijatrijskih disciplina, a među 26 djelatnika i suradnika je i vrhunski tim stručnjaka specijaliziranih za pedijatrijsku neurologiju. Upravo su stručnjaci iz Poliklinike Sabol zaslužni za znanstveno-istraživački projekt SENDD (System for Early Neurological Deviation Detection), čiji su tvorci i voditelji ravnatelj poliklinike dr. sc. Goran Krakar, dr. med., specijalist pedijatar i neuropedijatar, i s informatičke strane Tomislav Strgar iz TIS Grupe. Riječ je o sustavu koji putem umjetne inteligencije, na temelju video snimki vrpoljenja djeteta, pomaže u ranom otkrivanju potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta.

Osnivač Poliklinike Sabol i jedan od vodećih neuropedijatara u Hrvatskoj, prim. dr. sc. Zlatko Sabol, podsjeća kako je Poliklinika Sabol jedan od pionira privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, pogotovo kad je riječ o pedijatriji.

„Izuzetno sam ponosan što smo u Futura Medical Groupu našli partnera koji razmišlja jednako progresivno kao mi. Svojom odlukom napuštanja sigurnog posla na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb i odustajanja od znanstvene karijere prije 30 godina pokazao sam spremnost na rizik, ali i vjeru u uspjeh stvaranja novog modela pedijatrijske prakse, na obostrano zadovoljstvo naših malih bolesnika, njihovih roditelja i medicinskih djelatnika. Naši rezultati i odnos prema pacijentima zasigurno su utjecali na percepciju privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, koja je danas prihvaćena kao izvrsna te neprocjenjivo korisna za bolesnika, njegovu obitelj i zdravstveni sektor“, ističe prim. dr. sc. Zlatko Sabol, dr. med.
Primarijus Sabol ostaje prisutan kao član Poliklinike, dok dr.sc. Goran Krakar, dr. med, ostaje na mjestu ravnatelja. Futura Medical Group, u stopostotnom vlasništvu Futura Partners, vođena je ekspertizom Ognjena Bagatina i Bojana Pintarića, pokretačima izuzetnog rasta i uspjeha zagrebačke Poliklinike Bagatin, a koji sada stoje i iza Poliklinike Sinteza.

„Vizija naše grupacije, koja teži postati jedna od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji i najbolje mjesto za rad u zdravstvu, ogleda se u cilju uspostavljanja jedinstvene zdravstvene platforme. Ta platforma nam omogućuje optimizaciju resursa kroz centralizirano vođenje pojedinih odjela (ljudski potencijali, informacijski sustav, marketinške aktivnosti, pravna podrška, nabava i administracija), a time i fokus na kontinuirano unaprjeđenje usluge za naše pacijente. Kroz sinergiju poliklinika različitih grana medicine unutar naše grupacije, našim djelatnicima omogućit ćemo kvalitetniju razmjenu znanja i najboljih praksi te pružanje sveobuhvatnije zdravstvene usluge za naše pacijente iz Hrvatske i cijele regije“, ističe Bojan Pintarić, direktor Futura Medical Groupa.

Futura Partners projekt je skupine uspješnih poduzetnika i poslovnih ljudi spremnih u male i srednje hrvatske tvrtke s velikim potencijalom rasta ulagati tzv. pametni novac, tj. financijska sredstva, znanje i iskustvo. Uz Ognjena Bagatina i Bojana Pintarića, njihov kolektiv čine Luka Abrus Fijačko, Alan Sumina iz ICT sektora, Berislav Horvat, Krešimir Šikić i Filip Jelić iz bankarstva, financija i revizije, odvjetnici Josip Konjevod i Zlatko Knezović te serijski poduzetnik Saša Cvetojević.

Tagovi: bahatin, sabol, futura medical group
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE