GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnicima Podravke i Belupa rastu plaće za 150 eura bruto

Radnicima Podravke i Belupa rastu plaće za 150 eura bruto
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2023 / 16:15
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Radnicima Podravke i Belupa od 1. prosinca, s nadogradnjom novog sustava plaća, osnovna plaća povećat će se za 150 eura bruto, izvijestili su u četvrtak iz Podravke. Na ovaj način, kako se navodi u priopćenju, plaće radnika u Podravki porast će za 15 posto, dok će taj rast za radnike u proizvodnji i logistici iznositi prosječno 19 posto.

Radi se o petom povećanju plaća u protekle dvije i pol godine te čak drugom povećanju plaća u ovoj godini, naveli su iz Podravke dodajući kako je rast plaća rezultat najnovijeg dogovora s reprezentativnim sindikatima s kojima je danas u Koprivnici zaključen novi krug pregovora.

- Današnjim smo dogovorom nadogradili novi sustav plaća koji uvodimo 1. prosinca na način da će zbog novog sustava svi radnici Podravke i Belupa primiti znatno veću plaću, kazala je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

To znači, pojasnila je - da će zahvaljujući svim promjenama koje su dogovorili u srpnju i ovim dodatkom od 150 eura na osnovnu plaću, plaće radnika mjesečno porasti između 150 i 250 eura bruto. Pritom će, manjem broju radnika koji su imali osobito nelogične i nepravedne koeficijente u odnosu na složenost posla koji rade, mjesečna plaća porasti i više od 250 eura, dodala je.

Predsjednik Sindikata PPDIV Denis Paradiš je kazao kako vjeruje da svi na kraju mogu biti zadovoljni dogovorom.

- Ovo je sigurno povijesno povećanje plaća za radnike Podravke i Belupa, rekao je te dodao kako im je drago što će doći do linearnog povećanja plaće za sve radnike u iznosu od 150 eura koji će biti sastavni dio tzv. osnovne plaće koja će služiti i kao baza za izračun posebnih dodataka. Time će, kako je kazao, plaća biti još nešto veća u odnosu na ono što je radnicima prezentirano posljednjih dana kroz informiranje o prelasku na novi sustav plaća.

Iz Podravke su podsjetili da su 19. srpnja ove godine završili kolektivni pregovori pregovaračkih timova Podravke i Belupa te sindikata PPDIV, Nezavisnog sindikata Podravke i Sindikata radnika koncerna Podravka SINPOD, kojima je dogovoren novi sustav plaća u Podravki i Belupu. Današnji dogovor o dodatnom povećanju plaća za 150 eura nadopuna je tom prilikom dogovorenih izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora.

Novim sustavom plaća ukida se zastario tarifni sustav koji datira još iz 1997. i uvodi se moderniji i pravedniji sustav kojim su ispravljene mnoge nelogičnosti u vrednovanju radnih mjesta. Zbog te promjene, mnogi radnici dobit će povećanje plaća, ali i bolje mogućnosti napredovanja. Međutim, kako bi svi u startu imali i financijsku korist od novog sustava te se lakše nosili s teškim tržišnim okolnostima i inflacijom, sa sindikatima je dogovoreno i dodatno povećanje plaća od 150 eura bruto za sve.

Tagovi: pODRAVKA, BELUPO
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE