GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rast broja radnih mjesta u SAD-u rujnu ispod očekivanja

Rast broja radnih mjesta u SAD-u rujnu ispod očekivanja
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2023 / 07:55
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Zapošljavanje u privatnim američkim tvrtkama usporilo se u rujnu, pokazali su podaci ADP-a, što je u suprotnosti s drugim znakovima da je tržište rada i dalje snažno.

Broj radnih mjesta u rujnu porastao je za samo 89 tisuća, u usporedbi s revidiranom brojkom iz kolovoza od 180 tisuća i znatno ispod konsenzusa od 160 tisuća.

ADP je također rekao da je godišnji rast plaća usporen na 5,9 posto, što je dvanaesti mjesec zaredom pada.

U petak će biti objavljeni službeni podaci s tržišta rada za rujan, koji bi, prema očekivanjima, trebali pokazati porast zaposlenosti za 170.000 nakon 187.000 novih poslova u kolovozu.

Izvješće ADP-a pokazalo je da rast dolazi gotovo isključivo od usluga, koje su pridonijele otvaranju 81.000 novih radnih mjesta. Među njima je prednjačio sektor turizma i ugostiteljstva s 92 tisuće, što je dobrim dijelom nadoknađeno stručnim i poslovnim uslugama (32 tisuće), trgovinom i prijevozom (13 tisuća) te proizvodnjom (12 tisuća).

Kad je riječ o veličini poduzeća, najveći rast zaposlenosti zabilježen je u poduzećima s manje od 50 zaposlenika (95 tisuća), srednje su doprinijele 72 tisuće, dok su tvrtke s preko 500 zaposlenih imale 83 tisuće radnika manje.

Tagovi: zapošljavanje, tržište rada, amerilka ekonomija
PROČITAJ I OVO
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
NESREĆA
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
ZAGREB - Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika, inovator i glavni inženjer HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi jedan od najboljih pištolja na svijetu, kao i jurišnu pušku, ozlijeđen je u tvorničkoj streljani prilikom prezentacije, odnosno testiranja oružja, piše Jutarnji list kojem je informacija neslužbeno potvrđena.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE