GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordnih tri milijuna putnika na letovima Air Serbije

Rekordnih tri milijuna putnika na letovima Air Serbije
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2023 / 12:35
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je u petak, 15. rujna 2023. godine, prvi put u povijesti prevezla više od tri milijuna putnika u redovnom i charter prometu u roku od godinu dana. To je najbolji rezultat od 2013. godine, od kada srpski nacionalni zrakoplovni prijevoznik posluje pod imenom Air Serbia.

Na taj je način već u rujnu za sedam posto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabilježen u dosad rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini.

"Za nešto više od mjesec dana, 26. listopada 2023., proslavit ćemo deset godina poslovanja pod imenom Air Serbia. Rezultati koje danas postižemo potvrda su da je strategija osmišljena 2013. bila pobjednička. Pandemija nas je nakratko usporila, ali nije skrenula s puta razvoja. Godina u kojoj slavimo desetljeće poslovanja ujedno je i najuspješnija od kada poslujemo kao Air Serbia. Već sredinom rujna prevezli smo tri milijuna putnika. Prateći pozitivan trend rasta, sada sa sigurnošću možemo reći da će broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine biti znatno veći od ranije najavljenih 3,5 milijuna", rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia.

Air Serbia leti na više od 80 destinacija širom svijeta, a osim matične zračne luke "Nikola Tesla" u Beogradu, putnici imaju priliku stići do željenih gradova sa zračne luke "Konstantin Veliki" u Nišu, kao i "Morava" međunarodni aerodrom kod Kraljeva. Zbog dobrih financijskih rezultata ostvarenih u prethodnom razdoblju, Air Serbia je objavila da je odlučila Republici Srbiji ove godine isplatiti 20 milijuna eura na temelju sredstava dobivenih kroz postupak dokapitalizacije.

Podsjetimo, Republika Srbija provela je dokapitalizaciju srpskog nacionalnog avioprijevoznika u prosincu 2020. i rujnu 2022. godine, kao mjeru za otklanjanje poremećaja u poslovanju izazvanih pandemijom Covida 19. pd

Tagovi: Air serbia, zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Potpisan ugovor s CRBC-om za izgradnju tunela Kozjak
POSLOVI
Potpisan ugovor s CRBC-om za izgradnju tunela Kozjak
ZAGREB - Predstavnici Hrvatskih cesta i kineske tvrtke China Road and Bridge Corporation potpisali su u srijedu u Splitu ugovor za projekt spojne ceste čvor Vučevica na autocesti A1 - čvor na državnoj cesti DC8, koji uključuje i izgradnju tunela Kozjak, a ugovor je vrijedan je vrijedan 74,6 milijuna eura (bez PDV-a).
U turizmu i ugostiteljstvu u 2022. rast prihoda i dobiti, ali plaće manje od prosjeka
TRENDOVI
U turizmu i ugostiteljstvu u 2022. rast prihoda i dobiti, ali plaće manje od prosjeka

AGREB - U ugostiteljstvu i turizmu u 2022. godine poslovalo je 13.675 poduzetnika sa 79.349 zaposlenih, koji su ostvarili ukupno 41,1 milijardu kuna prihoda te neto dobit od 4,2 milijarde kuna što je znatno više od 1,8 milijardi kuna u 2021., ali su plaće bile ispodprosječne, podaci su Fine.

26. Susret ribara HOK-a za mjesec dana u Šibeniku
DOGAĐAJI
26. Susret ribara HOK-a za mjesec dana u Šibeniku
ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora će za točno mjesec dana, u razdoblju od 26. do 28. listopada 2023., u šibenskom Solarisu okupiti hrvatske ribare, zakonodavce i predstavnike tijela nadležnih za sektor ribarstva u raspravama o aktualnostima u ovoj za Hrvatsku strateški važnoj grani.
Plava Laguna povećala plaće i dala radnicima 2.200 eura nagrada godišnje
ZARADE
Plava Laguna povećala plaće i dala radnicima 2.200 eura nagrada godišnje
POREČ - Plava Laguna odlučila je svojim zaposlenicima dati sezonsku stimulaciju i za mjesec listopad, povrh već ranije isplaćenih bonusa.
Flutter preuzeo MaxBet za 141 milijun eura
AKVIZICIJE
Flutter preuzeo MaxBet za 141 milijun eura
BEOGRAD - Najveća svjetska internetska kladionica Flutter preuzela je MaxBet, jednu od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji,.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE