GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordnih tri milijuna putnika na letovima Air Serbije

Rekordnih tri milijuna putnika na letovima Air Serbije
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2023 / 12:35
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je u petak, 15. rujna 2023. godine, prvi put u povijesti prevezla više od tri milijuna putnika u redovnom i charter prometu u roku od godinu dana. To je najbolji rezultat od 2013. godine, od kada srpski nacionalni zrakoplovni prijevoznik posluje pod imenom Air Serbia.

Na taj je način već u rujnu za sedam posto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabilježen u dosad rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini.

"Za nešto više od mjesec dana, 26. listopada 2023., proslavit ćemo deset godina poslovanja pod imenom Air Serbia. Rezultati koje danas postižemo potvrda su da je strategija osmišljena 2013. bila pobjednička. Pandemija nas je nakratko usporila, ali nije skrenula s puta razvoja. Godina u kojoj slavimo desetljeće poslovanja ujedno je i najuspješnija od kada poslujemo kao Air Serbia. Već sredinom rujna prevezli smo tri milijuna putnika. Prateći pozitivan trend rasta, sada sa sigurnošću možemo reći da će broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine biti znatno veći od ranije najavljenih 3,5 milijuna", rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia.

Air Serbia leti na više od 80 destinacija širom svijeta, a osim matične zračne luke "Nikola Tesla" u Beogradu, putnici imaju priliku stići do željenih gradova sa zračne luke "Konstantin Veliki" u Nišu, kao i "Morava" međunarodni aerodrom kod Kraljeva. Zbog dobrih financijskih rezultata ostvarenih u prethodnom razdoblju, Air Serbia je objavila da je odlučila Republici Srbiji ove godine isplatiti 20 milijuna eura na temelju sredstava dobivenih kroz postupak dokapitalizacije.

Podsjetimo, Republika Srbija provela je dokapitalizaciju srpskog nacionalnog avioprijevoznika u prosincu 2020. i rujnu 2022. godine, kao mjeru za otklanjanje poremećaja u poslovanju izazvanih pandemijom Covida 19. pd

Tagovi: Air serbia, zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE