GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Robne marke Sola i Zala u rukama Stanić Beveragesa

Robne marke Sola i Zala u rukama Stanić Beveragesa
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2023 / 16:31
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Pivovarna Laško Union prodala je robne marke Sola i Zala slovenskoj tvrtki Nika Bev, koju zastupa hrvatska tvrtka Stanić Beverages.

Kako je danas priopćeno iz pivovare, lakše će se fokusirati na pivarski posao. Obenem i Niko Bev sklopili su dugoročni ugovor o daljnjoj distribuciji maraka na slovenskom tržištu.

“Naša odluka o prodaji tih brendova proizlazi iz činjenice da centar Ljubljane ima ograničene mogućnosti daljnjeg dugoročnog razvoja i rasta proizvodnje na sadašnjoj lokaciji. Osim toga, naša EverGreen strategija nalaže fokusiranje na našu temeljnu pivarsku djelatnost i smanjenje naše složenosti", objasnio je odluku o prodaji u današnjem priopćenju predsjednik Uprave Pivovarne Laško Union Zoollis Mina.

Kako dodaju iz tvrtke, ukidanjem ta dva brenda pojednostavit će svoje poslovanje, što će im omogućiti da se snažnije fokusiraju na osiguranje održivog rasta pivarstva i distribucije.

Ugovor uključuje prijenos zaštitnih znakova, licenciranu proizvodnju proizvoda oba brenda i distribuciju proizvoda od strane pivovare. Sklapanje transakcije uslijedit će nakon ispunjenja uvjeta obustave. Kupoprodajna cijena se ne saopćava ugovornoj strani.

„Družina Stanić je lider u distribuciji negaziranih bezalkoholnih pića u Adria regiji i naš je dugogodišnji partner. Posvećena je dugoročnom razvoju oba brenda, osiguravajući kontinuiranu izvrsnu kvalitetu proizvoda za kupce i potrošače", naglasila je Mina.

U Pivovarni Laško Union, koja je u vlasništvu nizozemskog Heinekena, prema Mini, ostaju povezani s brendovima, jer će i dalje biti odgovorni za njihovu distribuciju u Sloveniji.

Proizvodnja proizvoda Sole in Zale, uključujući sve popratne funkcije, nastavljena je u Ljubljani najmanje do kraja rujna ove godine. Nije poznata sudbina djelatnika koji su povezani s navedenim brendovima. Tako su u pivovari naglasili kako će "i oni s najvećom pažnjom sjediti iu bliskoj suradnji sa socijalnim partnerima rješavati pitanja koja se tiču zaposlenika". “To područje tretiramo kao prioritet”, dodali su.

Mina je uvjerila da ne namjeravaju napustiti Ljubljanu: "Ljubljana je uvijek bila i ostat će nam kolijevka u budućnosti i dom našeg brenda Union, zato ćemo i ubuduće biti prisutni na toj lokaciji." Tako namjeravaju nastaviti ulagati u razvoj lokalne pivovare Union, povezane s muzejom u Pivnici Union i Centrom izvrsnosti Union.

“Također, nastavit ćemo ulagati u poslovanje u Sloveniji. Pripremili smo trogodišnji investicijski program u ukupnom iznosu većem od 30 milijuna eura", istaknuo je direktor tvrtke u izjavi za javnost, a među većim investicijama naveo je ulaganje u tvrtku Davidov hram, koja je, prema njemu, omogućuje uređenje prometnice do trga i distribucijskih sadržaja.

“Planiramo i daljnje investicije za Pivovarnu Laško, koja će postati jedna od većih Heinekenovih pivovara u regiji”, dodao je.

Što se tiče moguće prodaje lokacije u Ljubljani, Mina je rekla da o tome još ne razgovaraju. "Dalje, želimo uključiti različite dionike u rasprave, uključujući lokalnu zajednicu, Općinu Ljubljana općenito, koji će pokazati interes za budući razvoj lokacije Ljubljana", rekao je.

Pivovarna Laško Union je prije nekoliko mjeseci najavila preseljenje proizvodnje piva iz Ljubljane u Laško. Boce će se puniti isključivo u Laškom, početkom ožujka, prema izvješću službenog Dnevnika, u Ljubljani će prestati puniti više gaziranih pića.

Prema službeniku, zagrebačka tvrtka Stanić Beverages u vlasništvu je Svjetlana Stanića iz Bosne i Hercegovine. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja voćnih sokova pod robnom markom Juicy koju je Stanić prije desetak godina preuzeo od hrvatske tvrtke Jamnica u vlasništvu Fortenove.

Tagovi: Stanić Beverages, Pivovarna Laško, EverGreen strategija
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE