GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RTV Vojvodine otpušta 200 radnika

RTV Vojvodine otpušta 200 radnika
OTPUŠTANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 17:10
Autor: SEEbiz
NOVI SAD - Medijska i novinarska udruženja u Srbiji upozorila su da je otkazima za više od 200 stalnih saradnika na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) "nastavljeno dalje urušavanje javnog medijskog servisa u Vojvodini".

Zajedničko saopštenje za medije uputili su 2. septembra Asocijacija nezavisnih lokalnih medija "Lokal pres", Asocijacija onlajn medija - AOM, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Udruženja su ocenila da je na ovaj način ozbiljno ugroženo i pravo nacionalnih i etničkih manjina na informisanje na maternjem jeziku, i podsetila da je zakonska obaveza RTV-a da obezbedi kvalitetan program na manjinskim jezicima.

Vest da bi 200 radnika RTV-a moglo ostati bez posla u medijima se pojavila početkom avgusta. To je za portal Cenzolovka potvrdio i sam generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica. On je za taj portal objasnio da su to radnici angažovani preko Agencije za zapošljavanje, te da tekući ugovor te kuće s agencijom ističe 30. avgusta, a da pokrajinski javni servis trenutno nema novca za sklapanje novih ugovora.

Koprivica je takođe rekao da „veruje da će rebalansom republičkog budžeta RTV-u biti vraćen 201 milion dinara, koliko je oduzeto rebalansom iz aprila ove godine, i da će javna nabavka za angažovanje agencije za zapošljavanje biti sprovedena bez većih problema“, što bi, kako je objasnio, značilo da će se ti radnici krajem godine vratiti na posao.

Medijska udruženja su svom najnovijem saopštenju navela da je „nedopustivo da više od deset redakcija od srede ostaje bez značajne novinarske podrške jer je Vlada Srbije rebalansom budžeta sredinom godine smanjila iznos koji je namenjen toj medijskoj kući“.

„Neshvatljivo je i pogubno da je rukovodstvo te kuće sačekalo poslednji trenutak da o ovom problemu progovori", smatraju u udruženjima i navode da je jedini ispravan potez rukovodstva RTV-a da podnese ostavku.

Ovih 200 medijskih radnika nisu jedini koji su u RTV-u ostali bez posla. Prethodno je, opet zbog manjka novca, Radio-televizija Vojvodine od 1. jula morala da otkaže saradnju sa njih 56, navodi Cenzolovka.

Koprivica je za ovaj portal otkrio da je RTV dobio saglasnost da od 257 radnika angažovanih preko agencije (među kojima je i 90 novinara), njih 50 dobije u toj kući stalni angažman na neodređeno vreme.

Tagovi: RTV Vojvodine, Asocijacija onlajn medija, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE