GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rumunjski investitori sad Vladi nudi partnerstvo u Uljaniku 1856

Rumunjski investitori sad Vladi nudi partnerstvo u Uljaniku 1856
PROPALA DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2024 / 12:18
Autor: SEEbiz
PULA - Opet je propala dražba za prodaju većinskog udjela u Uljaniku 1856. Da nitko nije uplatio jamčevinu, potvrdio je to u svojoj izjavi za Hrvatski radio stečajni upravitelj Uljanik brodogradilišta Loris Rak.

Crveni alarm već neprekidno, 87. dan zaredom treperi u Flaciusovoj 1 – toliko su, naime, računi novog Uljanika u blokadi – i ako ključnim dionicima u ovom procesu, nakon šest neuspjelih pokušaja prodaje, nije sada zazvonilo da hitno treba mijenjati pristup da se održi proizvodnja u Puli, na ovaj ili onaj način, scenario novog stečaja na pulskim navozima čini se prilično izvjesnim. I druga opcija, a to je prodaja u bescjenje ili prvom kupcu koji naiđe samo zato da bi se ova priča, barem dok prođu izbori, izbacila iz dnevnog reda, podjednako je loš rasplet, piše Novi list.

Panika koja je stvorena zbog dugotrajne nelikvidnosti i praktički već ispunjenog uvjeta da se zatraži otvaranje stečaja pogodna je podloga da se naprave dugoročno loši potezi. Skupština vjerovnika Uljanik brodogradilišta u stečaju, u kojoj država vodi glavnu riječ, zakazana je za ponedjeljak, 12. veljače i iz odluka koje tamo budu donesene bit će jasnije u kojem se pravcu ima namjeru krenuti. I kod ove zadnje dražbe, kojoj je priljepljen status »biti ili ne biti«, bilo je jasno, na što je i naš list upozoravao, da postoji čitav niz otvorenih pitanja oko kojih šira investicijska javnost, naročito ozbiljni ulagači, naprosto nema transparentne i jasne parametre koji su u domeni države – kao glavnog vjerovnika i u konačnici suvlasnika novog Uljanika.

Od tri zainteresirana kupca koji su se pojavili u zadnjih par tjedana, od kojih su dva na stol stavila i konkretne ponude koje su spremni platiti ukoliko se kupoprodaja većinskog udjela realizira direktnom pogodbom, jučer su se oglasili samo iz rumunjskog GSP Offshore SRL, koji su dali podnesak na Trgovački sud u Pazinu u kojem tvrde da kao potencijalni kupci nisu dobili realni uvid u stanje imovine i obveza Uljanika 1856 jer da je većina bitnih podataka u Virtual Data Roomu bila datirana 31. prosinca 2022. godine, a da se djelomično ažuriranje podataka provodilo isključivo na incijativu zainteresirane osobe, kao i da je u takvim okolnostima i u tako kratkom vremenu nemoguće sagledati predmet kupoprodaje. Pritom iz GSP Offshore SRL-a, u vlasništvu Gabriela Comanescua, iza čijih se poslovnih poteza u Rumunjskoj vuku određene kontroverze, predlažu hrvatskoj Vladi strateško partnerstvo u Uljaniku 1856.

Tagovi: Uljanik 1856, Uljanik, brodogradnja, Comanescu, gsp offshore
PROČITAJ I OVO
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
PRODAJA
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
DUBROVNIK - Hotel "Zagreb", jedan od najljepših i najstarijih dubrovačkih hotela, ponuđen je na prodaju.
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
NESLUŽBENO
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
BEOGRAD - Prema navоdima grčkоg pоrtala Naftempоriki, iz izvоra u bankarskim krugоvima, saznali su da se BC Partners оbratiо Mоrgan Stanleyu i JP Mоrganu kakо bi pоkušali da prоdaju svоj udeо u United Grupi.
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
PROBLEMI
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
DUBLIN - Zrakoplovna tvrtka Ryanair objavila je informaciju o nabavi novih zrakoplova te su najavili da će zbog problema koje ima tvrtka Boeing dobiti manje aviona nego što je naručeno.
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
POVLAČENJE
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
ZAGREB - S tržišta se iz predostrožnosti povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektorat RH.
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
DEMANTI
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
ZAGREB - Jutros je objavljena informacija prema kojoj Uber razmatra ulazak na tržišta Srbije i Slovenije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE