GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rumunjski investitori sad Vladi nudi partnerstvo u Uljaniku 1856

Rumunjski investitori sad Vladi nudi partnerstvo u Uljaniku 1856
PROPALA DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2024 / 12:18
Autor: SEEbiz
PULA - Opet je propala dražba za prodaju većinskog udjela u Uljaniku 1856. Da nitko nije uplatio jamčevinu, potvrdio je to u svojoj izjavi za Hrvatski radio stečajni upravitelj Uljanik brodogradilišta Loris Rak.

Crveni alarm već neprekidno, 87. dan zaredom treperi u Flaciusovoj 1 – toliko su, naime, računi novog Uljanika u blokadi – i ako ključnim dionicima u ovom procesu, nakon šest neuspjelih pokušaja prodaje, nije sada zazvonilo da hitno treba mijenjati pristup da se održi proizvodnja u Puli, na ovaj ili onaj način, scenario novog stečaja na pulskim navozima čini se prilično izvjesnim. I druga opcija, a to je prodaja u bescjenje ili prvom kupcu koji naiđe samo zato da bi se ova priča, barem dok prođu izbori, izbacila iz dnevnog reda, podjednako je loš rasplet, piše Novi list.

Panika koja je stvorena zbog dugotrajne nelikvidnosti i praktički već ispunjenog uvjeta da se zatraži otvaranje stečaja pogodna je podloga da se naprave dugoročno loši potezi. Skupština vjerovnika Uljanik brodogradilišta u stečaju, u kojoj država vodi glavnu riječ, zakazana je za ponedjeljak, 12. veljače i iz odluka koje tamo budu donesene bit će jasnije u kojem se pravcu ima namjeru krenuti. I kod ove zadnje dražbe, kojoj je priljepljen status »biti ili ne biti«, bilo je jasno, na što je i naš list upozoravao, da postoji čitav niz otvorenih pitanja oko kojih šira investicijska javnost, naročito ozbiljni ulagači, naprosto nema transparentne i jasne parametre koji su u domeni države – kao glavnog vjerovnika i u konačnici suvlasnika novog Uljanika.

Od tri zainteresirana kupca koji su se pojavili u zadnjih par tjedana, od kojih su dva na stol stavila i konkretne ponude koje su spremni platiti ukoliko se kupoprodaja većinskog udjela realizira direktnom pogodbom, jučer su se oglasili samo iz rumunjskog GSP Offshore SRL, koji su dali podnesak na Trgovački sud u Pazinu u kojem tvrde da kao potencijalni kupci nisu dobili realni uvid u stanje imovine i obveza Uljanika 1856 jer da je većina bitnih podataka u Virtual Data Roomu bila datirana 31. prosinca 2022. godine, a da se djelomično ažuriranje podataka provodilo isključivo na incijativu zainteresirane osobe, kao i da je u takvim okolnostima i u tako kratkom vremenu nemoguće sagledati predmet kupoprodaje. Pritom iz GSP Offshore SRL-a, u vlasništvu Gabriela Comanescua, iza čijih se poslovnih poteza u Rumunjskoj vuku određene kontroverze, predlažu hrvatskoj Vladi strateško partnerstvo u Uljaniku 1856.

Tagovi: Uljanik 1856, Uljanik, brodogradnja, Comanescu, gsp offshore
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE