GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela

Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2024 / 17:42
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Hotel "Zagreb", jedan od najljepših i najstarijih dubrovačkih hotela, ponuđen je na prodaju.

Potvrdila je to Slobodnoj Dalmaciji Doroteja Ivanjko, direktorica tvrtke "Renesansa", u čijem je vlasništvu taj turistički objekt. Hotel na šetalištu uvale Lapad samo je jedna u nizu nekretnina koje su na dubrovačkom području u vlasništvu spomenute kompanije, odnosno ruskog poduzetnika Mihaila Šelkova, većinskog dioničara korporacije "Vsmpo-Avisma", najvećeg svjetskog proizvođača proizvoda od titana u zrakoplovnoj industriji koji se koriste u avionima "Boeinga" i "Airbusa".

Nakon početka ruske agresije na Ukrajinu, jedan je od rijetkih ruskih oligarha koji nije bio pod sankcijama. Šelkovljeva tvrtka "Renesansa" posluje na dubrovačkom području od 2005., a "Zagreb" je kupila pet godina kasnije od tada posrnule građevinske tvrtke "PGM Ragusa".

Planirala ga je obnoviti još 2019. godine. Inventar je raspordan neposredno prije izbijanja pandemije koronavirusa, a hotel pripremljen za temeljitu obnovu. Nažalost, to se do sada nije dogodilo.

"Renesansa" uz "Zagreb" ima još jednu nekretninu u Dubrovniku, i tri na Mljetu, a u konavoskom mjestu Lovorno i poljoprivredno zemljište s kućom. Iako samozatajan do te mjere da ga ni mnogi zaposlenici nisu nikada vidjeli, niti se eksponira u medijima, Šelkov je u javnosti poznat kao "Mljetski Rus" kojega svi hvale zahvaljujući nizu akcija i donacija koje je poduzeo s mještanima i za njih.

Dubrovnikom kruži priča da ih je čak vodio na nogometne utakmice u London, a 2016. godine proglašen je i počasnim građaninom Mljeta za doprinos ukupnoj kvaliteti življenja lokalne otočne zajednice. Šelkov je i veliki donator i u Dubrovniku.

Posredstvom tvrtke je s Općom bolnicom prije tri godine potpisao petogodišnji ugovor o suradnji kojim se obvezao na godišnje donacije u ukupnom iznosu od gotovo 250 tisuća eura za nabavku najmodernije medicinske opreme te za dodatne programe edukacije i stručnog usavršavanja liječnika.

Tagovi: dubrovnik, hotel zagreb, ivanjko, renesansa, šelkov
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE