GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

S&P potvrdio stabilan rejting UNIQA Grupe

S&P potvrdio stabilan rejting UNIQA Grupe
REJTING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 09:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Međunarodna rejting agencija Standard & Poor's (S&P) 18. prosinca 2020. ponovo je osiguravajućoj grupi UNIQA potvrdila rejting „A-“ sa stabilnim izgledima.

Pozitivni faktori u odluci S&P naročito su uključivali snažnu tržišnu poziciju kompanije u Austriji, Središnjoj i Istočnoj Europi i Rusiji, njenu vodeću ulogu u zdravstvenom osiguranju u Austriji i „odličnu“ adekvatnost kapitala prema kapitalnom modelu S&P Global Ratings.

S&P nastavlja ocjenjivati UNIQA profil poslovnog rizika snažnim, ističući njenu snažnu poziciju u Austriji i dobru poziciju u Središnjoj i Istočnoj Europi koja se dodatno poboljšala nakon akvizicije AXA kompanija u regiji. Pored toga, S&P pretpostavlja da će UNIQA uspješno nastaviti rasti u narednih nekoliko godina s obzirom na svoju snažnu konkurentsku poziciju, dobro uspostavljen prodajni kapacitet i diverzificirani poslovni portfelj - usprkos izazovnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa i oslabljenom gospodarstvu.

Štoviše, S&P i dalje profil financijskog rizika UNIQA Grupe ocjenjuje jakim. Rejting agencija naglašava solidnu adekvatnost kapitala UNIQA Grupe. On ostaje na izvanrednom „AAA“ nivou u S&P kapitalnom modelu, čak i nakon akvizicije AXA kompanija. Slijedom toga, profil rizika UNIQA Grupe kreće se od uravnoteženog, raznolikog i stabilnog investicijskog portfelja do konzervativne strategije reosiguranja. Po mišljenju S&P, UNIQA slijedi konzervativnu investicijsku strategiju, koja se ogleda u činjenici da UNIQA investicije u prosjeku imaju kreditni rejting „A“.

S&P ocjenjuje likvidnost UNIQA grupe kao izuzetnu i shodno tome očekuje da Grupa može izdržati bilo kakav ozbiljan pritisak likvidnosti.

Zaključno, S&P smatra da će UNIQA tijekom iduće dvije godine održati svoju procjenu kapitala i dobiti na visokom nivou.

Tagovi: UNIQA, Standard&Poors, kreditni rejting
PROČITAJ I OVO
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
UZLET
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je u utorak da bilježi rast potražnje za letovima prema SAD-u i europskim destinacijama nakon popuštanja njemačkih ograničenja putovanja paralelno padu broja novih slučajeva zaraze covidom 19.
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
SNAŽAN RAST
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
MILANO - Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio u utorak o dvoznamenkastom rastu dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući odjelima neživotnih osiguranja i upravljanja imovinom. Konsolidirana operativna dobit porasla je u prvom tromjesečju 11 posto, na 1,6 milijardi eura.
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
INTERES
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken potvrdio je u utorak da pregovara s južnoafričkom tvrtkom Distell o mogućoj akviziciji, što bi značilo njegov ulazak na tržište vina i žestokih pića.
Ikea povlači dva proizvoda
POVLAČENJE
Ikea povlači dva proizvoda
ZAGREB - IKEA poziva sve kupce koji posjeduju tanjure, zdjele i šalice HEROISK ili TALRIKA da ih prestanu koristiti te da im se obrate za puni povrat novca.
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
KAPITAL
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
VARAŽDIN - Varteks je povećao temeljni kapital za pet milijuna kuna i sada on iznosi 46.066.860 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE