GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis

Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 21:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.

No, kako se navodi u priopćenju, Sabina Škrtić nastavlja svoju suradnju s Vujnovcem u području međunarodnih odnosa.

Prije karijere u ENNA-i, Sabina Škrtić je gotovo dvadeset godina obnašala različite upravljačke funkcije u privatnom i javnom sektoru, a od 2017. godine aktivno sudjeluje u stvaranju jednog od najvećih poslovnih sustava u Hrvatskoj. ENNA je u tom razdoblju započela značajna ulaganja te provela intenzivnu diverzifikaciju poslovanja, s razvojem novih poslovnih segmenata i jačanja divizija logistike, transporta, obnovljivih izvora energije i hrane.

Komentirajući odlazak iz Uprave, Škrtić je istaknula kako je zahvalna na pruženim prilikama te da je ponosna na sav posao koji je odrađen u zadnjih sedam godina:

"Svjedočila sam, a nadam se i doprinijela, značajnom poslovnom rastu ENNA-e posljednjih godina i kreiranju kompanije koja je potpuno okrenuta zelenoj agendi i održivom razvoju. Sad je vrijeme za nove poslovne izazove, a nastavljam nositi sa sobom neizbrisiv osjećaj ponosa i zahvalnosti prema svima s kojima sam imala čast surađivati", istaknula je Sabina Škrtić.

Predsjednik uprave ENNA-e Boštjan Napast zahvalio je Sabini Škrtić na godinama predanosti i posvećenosti razvoju kompanije te joj poželio puno uspjeha u novim profesionalnim izazovima, dok je vlasnik Pavao Vujnovac istaknuo kako je bila dijelom tima koji je razvio inovativnu poslovnu platformu koja je omogućila izgradnju novih poslovnih divizija i pokretanje velikog investicijskog ciklusa.

"Sabina Škrtić bila je iznimno važna za oblikovanje puta kojim se ENNA danas kreće. Ugradila je svoju stručnost i predanost u rast koji je posljednjih godina kompanija ostvarivala, što su uvijek prepoznavali naši zaposlenici i partneri. Kompanija je nedavno završila svoj prvi strateški ciklus te sad intenzivno nastavlja razvoj projekata u obnovljivim izvorima energije, distribuciji i proizvodnji hrane, a osobito u logistici, pri čemu se ističe projekt Rijeka Gateway vrijedan 480 milijuna eura", dodao je Vujnovac.

U priopćenju se navodi kako uz Rijeka Gateway koji razvija s Maerskom, ENNA nastavlja s realizacijom ostalih projekata vrijednih preko milijarde eura, kao i s razvojem novih korporativnih struktura te pripremama za prvu javnu ponudu dionica na tržištu kapitala (IPO).

Tagovi: Sabina Škrtić, PPD, EnergiA Naturalis, VUJNOVAC, NAPAST
PROČITAJ I OVO
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
NESREĆA
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
KARLOVAC - Dva su radnika karlovačke tvrtke HS Produkt ozlijeđena prilikom testiranja oružja.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
STRATEŠKI
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
ISTRAGA
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
WASHINGTON - Savezna uprava za zrakoplovstvo priopćila je u ponedjeljak da je otvorila istragu o Boeingu 787 Dreamliner nakon što je proizvođač aviona rekao da su neki zaposlenici počinili "loše ponašanje" tvrdeći da su neki testovi dovršeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE