GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Salus i dalje zainteresiran za Farmadent

Salus i dalje zainteresiran za Farmadent
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 17:04
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Dioničari Salusa na glavnoj skupštini u petak nisu dali suglasnost za kupnju Farmadenta jer nije ispunjen niz odgodnih uvjeta. Zbog toga za Farmadent, koji se kao i Salus bavi veleprodajom lijekova i medicinskih proizvoda, nije plaćena kupoprodajna cijena, a kupoprodajni ugovor više ne vrijedi. Ipak, Salus je i dalje zainteresiran za kupnju.

Salus je planirao kupiti Farmadent iz općina Starše, Maribor, Duplek, Hoče-Slivnica, Miklavž na Dravské polju i Rače-Fram. Direktor tvrtke Žiga Hieng početkom siječnja prošle godine potpisao je ugovor o prodaji poslovnih udjela s načelnicima navedenih općina. Navodi se da kupoprodajna cijena stopostotnog poslovnog udjela Farmadenta iznosi 8,46 milijuna eura.

Za realizaciju posla trebalo je ispuniti nekoliko uvjeta, a to je najkasnije do 5. siječnja za kada je sazvana skupština Salusa na kojoj su dioničari trebali dati suglasnost za kupnju. No, na skupštini, na kojoj je bilo zastupljeno 26,95 posto kapitala društva, svi prisutni dioničari glasali su protiv.

Od 5. siječnja određeni uvjeti suspenzije nisu bili ispunjeni ili su postojale okolnosti na temelju kojih se može zaključiti da nisu ispunjeni, objasnio je danas Salus.

Kako stoji u poruci objavljenoj na stranicama Ljubljanske burze, među ostalim, odluka Javne agencije za zaštitu konkurencije Republike Slovenije o suglasnosti za koncentraciju još nije postala pravomoćna, novi ugovor društva Farmadenta još nije upisano u sudski registar, a Salus još nije zaprimio obavijest o suglasnosti skupštine Farmadenta na transakciju i suglasnosti Farmadent banke na promjenu vlasništva.

Salus do dana donošenja odluke skupštine nije dobio neka druga jamstva od prodavača Farmadenta, a kako je napisao u poruci, kupoprodajni ugovor predviđa prestanak svih međusobnih prava i obveza ugovornih strana u slučaju ispunjenja svih uvjeta nisu ispunjeni u roku.

Osim toga, kupac može odustati od kupoprodajnog ugovora u slučaju kršenja obveza prodavatelja. Salus navodi dva prekršaja. Prodavači su uvjeravali da neće biti promjena u upravi Farmadenta, no direktor je navodno dao ostavku, a o novom u Salusu nemaju informacija. Kao drugu povredu navode činjenicu da je 27. prosinca prošle godine dat prijedlog za upis hipoteke na neke nekretnine Farmadenta, iako je kupoprodajnim ugovorom određeno da neće prodavati, prenositi, niti na bilo koji drugi način raspolagati ili opteretiti imovinu.

Sve te okolnosti vezane uz kupoprodajni ugovor iznesene su na glavnoj skupštini u petak, a potom se glasovalo o prijedlogu potvrde i suglasnosti na kupoprodajni ugovor te izvršenje daljnjih poslova. Dioničari su glasali protiv takve odluke, rezimirali su u Salusu, gdje dodaju da su i dalje zainteresirani za kupnju poslovnih udjela u Farmadentu.

Tagovi: Salus, Farmadent
PROČITAJ I OVO
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE