GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Salus preuzima hrvatski Medorion

Salus preuzima hrvatski Medorion
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2023 / 17:27
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Veletrgovina lijekovima i medicinskim uređajima Salus sklopila je u petak kupoprodajni ugovor o kupnji poslovnih udjela u hrvatskoj tvrtki Medorion.

Predmet ugovora je kupnja do 100% poslovnog udjela u naredne četiri godine. Kupoprodajna cijena za 51 posto udjela iznosit će najviše 2,3 milijuna eura, priopćio je Salus.

Kako je Salus danas objavio putem internetskih stranica Ljubljanske burze, ugovor je sklopljen s Rastislavom Baričevcem, jedinim dioničarom Medoriona. Kupoprodajni ugovor sklapa se pod određenim odgodnim uvjetima koji, među ostalim, uključuju suglasnost nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, objasnili su.

Prema ugovoru, kupoprodajna cijena određena je ovisno o poslovanju Medoriona, pri čemu će za 51 posto udjela iznositi najviše 2,3 milijuna eura.

Potencijalna kupnja dionica Medoriona u skladu je sa strategijom razvoja tvrtke Salus, kojom tvrtka želi učvrstiti svoju ulogu jedne od vitalnih članica u opskrbi lijekovima, medicinskim uređajima i uslugama u području zdravstva u tržišta kroz postavljene strateške ciljeve uz inovativan pristup i na isplativ način srednje i jugoistočne Europe", napisali su u poruci.

Tvrtka Medorion sa sjedištem u Samoboru specijalizirana je za zastupanje farmaceutskih proizvođača na području lijekova za rijetke bolesti. Kako objašnjavaju u Salusu, tvrtka posluje u jugoistočnoj Europi i zastupa farmaceutsku tvrtku Recordati Rare Diseases u devet zemalja.

Ključna terapijska područja poslovanja tvrtke su endokrinologija i bolesti metabolizma, čime će Salus ojačati poslovanje na području zastupanja proizvođača lijekova za rijetke bolesti, naveli su.

Tagovi: Salus, Medorion
PROČITAJ I OVO
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE