GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef Ryanaira najavljuje žalbu na državnu pomoć Lufthansi

Šef Ryanaira najavljuje žalbu na državnu pomoć Lufthansi
ŽALBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 16:59
Autor: SEEbiz / H
DUBLIN - Irska niskotarifna zrakoplovna kompanija Ryanair žalit će se na njemačku državnu pomoć Lufthansi u iznosu devet milijardi eura, rekao je u utorak izvršni direktor Michael O'Leary.

Njemačka vlada objavila je u ponedjeljak da će u Lufthansu ubrizgati devet milijardi eura kako bi prebrodila koronakrizu a zauzvrat će dobiti 20 posto udjela u kompaniji.

Dogovor još moraju odobriti Lufthansini dioničari i Europska komisija, regulator za zaštitu tržišnog natjecanja u Europskoj uniji.

Njemačka još razgovara s Europskom komisijom o tome kojih će se kapaciteta u zračnim lukama morati odreći kako pomoć Lufthansi ne bi poremetila tržišno natjecanje, kazao je za Reuters neimenovani upućeni izvor.

"Provjera je izuzetno temeljita jer je to prvi veliki paket pomoći u vrijeme pandemije koji uključuje vlasnički udio u kompaniji", rekao je izvor.

Šef irskog niskotarifnog prijevoznika najavio je da neće sjediti prekriženih ruku.

"Ryanair će uložiti žalbu na najnoviji primjer nezakonite države pomoći Lufthansi", kazao je O'Leary.

Zahvaljujući pomoći države cijene Lufthansinih karata moći će biti niže od troškova, pa će joj niskotarifni prijevoznici poput Easyjeta, Ryanaira i njegove podružnice Laudamotiona teže konkurirati, što uvelike narušava tržišno natjecanja, tvrdi čelnik Ryanaira.

Tagovi: Ryanair, Lufthansa, easyJet, Irska, Michael OLeary
PROČITAJ I OVO
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
NESREĆA
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
KARLOVAC - Dva su radnika karlovačke tvrtke HS Produkt ozlijeđena prilikom testiranja oružja.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE