GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupina Intereuropa u devet mjeseci s rastom prihoda i dobiti

Skupina Intereuropa u devet mjeseci s rastom prihoda i dobiti
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2022 / 19:55
Autor: SEEbiz
KOPER - Koncern Intereuropa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario 149,7 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 16 posto više nego u istom razdoblju lani.

S 4,9 milijuna eura neto dobit veća je za sedam posto, a ujedno je za četvrtinu premašila očekivanja. Grupa je ostvarila rast u svim ključnim pokazateljima poslovanja.

Prihodi grupe u prvih devet mjeseci premašili su planove za 14 posto. Usporedni i planirani prihodi od prodaje premašili su sva poslovna područja, piše u izvješću o poslovanju koje je na današnjoj sjednici razmatrao nadzorni odbor Intereurope, a objavljeno je na stranicama Ljubljanske burze.

Koncern je do kraja rujna ostvario 11,7 milijuna eura novčanog toka iz poslovanja (EBITDA), što je 10 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 16 posto više od planiranog.

Operativna dobit iznosila je 6,8 milijuna eura i premašila je planiranu za 32 posto te usporedivu prošlu godinu za 15 posto, rezimirali su poslovanje.

Grupa se u prvih devet mjeseci nastavila uspješno suočavati s izazovima koje je u poslovno okruženje donijela epidemija covida-19. U manjoj su mjeri na poslovne procese utjecale preventivne mjere za sprječavanje zaraze koronavirusom, istaknuli su.

Intereuropa je također proučila utjecaj rata u Ukrajini i iz njega proizašlih sankcija na poslovanje koncerna i društva Intereuropa.

"Zbog relativno malog obujma poslovanja s Rusijom i Ukrajinom te niske investicijske izloženosti Ukrajini, Uprava procjenjuje da rat u Ukrajini i sankcije koje iz njega proizlaze neće izravno značajno utjecati na poslovanje koncerna Intereuropa i ostvarenje poslovnih ciljeva grupe u 2022.", napisali su.

Intereuropa je u devet mjeseci zabilježila 102,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 14 posto više nego u istom razdoblju lani. Čista dobit iznosila je 4,08 milijuna eura, što je 20 posto više nego u prvih devet mjeseci prošle godine.

Grupa u ovoj poslovnoj godini planira 174,6 milijuna eura prihoda od prodaje uz rast prihoda u poslovnim područjima kopnenog prometa i logističkih rješenja, dok se ne očekuje rast prihoda od prodaje u poslovnom području interkontinentalnog transporta. Najveći porast prodaje planiran je u podružnicama u Srbiji i Hrvatskoj. EBITDA bi se trebala zaustaviti na 13,8 milijuna eura, a operativna dobit na 7,1 milijun eura.

Tagovi: Skupina Intereuropa, Intereuropa
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE