GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske toplice ove godine s ulaganjima u obnovu i izgradnju novih objekata

Slovenske toplice ove godine s ulaganjima u obnovu i izgradnju novih objekata
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2023 / 15:51
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Slovenska prirodna lječilišta, koja su prošle godine uspješno poslovala, za ovu godinu planiraju više ulaganja u obnovu i izgradnju novih objekata, objavila je Udruga slovenskih prirodnih lječilišta. Kako su istaknuli, toplice posebnu pozornost posvećuju i održivom razvoju i korištenju geotermalne energije.

U Unituru, pod čije okrilje spadaju Terme Zreče i skijalište Rogla, planiraju se opsežna ulaganja. Kako navode, ove će se godine fokusirati na povezivanje toplica sa skijalištem te nagrađivati aktivna i zelena iskustva s naglaskom na pješačenje i biciklizam. Popularne pješačke i biciklističke staze te drugi doživljaji na destinaciji Rogla - Pohorje također će biti predstavljeni posjetiteljima uz pomoć aplikacije.

Kao najvažniju investiciju u 2023. godini izdvojili su projekt izgradnje nove šestosjedne Mašinage, za što su dobili i osam milijuna eura bespovratnih sredstava EU putem javnog poziva za ulaganja u kvalitetnu i održivu transformaciju slovenskog turizma. . Ukupna vrijednost projekta bit će 11,35 milijuna eura.

U Termama Čatež za ovu ljetnu sezonu planiraju obnoviti prometnu infrastrukturu i obnoviti dječje igralište u kampu Terme Village, urediti Gusarsku vas te urediti javnu rasvjetu i parking za goste. Dovršit će i kružnu biciklističku i pješačku stazu oko njega te će, pojašnjavaju u Termama Čatež, dodatno osigurati zaštitu cijelog kompleksa od poplava.

Trenutno se izvode radovi na obnovi Sauna parka koji je dio zimske Termalne rivijere. Kako navode, riječ je o sveobuhvatnoj obnovi svih sauna, interijera i vanjske terase. Za drugu polovicu godine planiraju proširiti i modernizirati saune, fitness centar te obnoviti svlačionice i sanitarije u hotelu Terme.

U Termama Krka, gdje je prošle godine najviše sredstava za investicije izdvojeno za obnovu turističkog kompleksa Laguna u Strunjanu, ove godine nastavljaju s obnovom Talasa Strunjan. Do sredine travnja bit će obnovljen vanjski bazen s morskom vodom u hotelu Svoboda i manji bazen u njemu. Planiraju i obnovu restorana u spomenutom hotelu te donju etažu Ville Park čime će dobiti i neke nove sobe.

U Termama 3000, koje su pod okriljem tvrtke Sava Turizem, planiraju izgraditi reinjekcionu bušotinu pomoću koje će dio ispumpane termalne vode moći vratiti natrag u zemlju.

„Na ovaj način ispunit ćemo uvjete da destinacija mora osigurati više od 70% iskorištenja topline ispumpane termalne vode prije povrata vode natrag u okoliš. Stoga dio vode vraćamo kako bismo je sačuvali za budućnost ili za druge korisnike, a pritom osiguravamo da u prirodne vodotoke uvijek ulazi samo čista voda koja ne ugrožava životinje i biljke", istaknuli su.

U Sava Hotels & Resorts, gdje su se posljednjih godina fokusirali na energetsku sanaciju zgrada i sanaciju energetskih sustava, u budućnosti će se fokusirati na uvođenje alternativnih oblika izvora energije, poput solarne energije za pripremu tople sanitarne vode, te dodatno korištenje geotermalne energije. Digitalizirana pomoć u ugostiteljstvu ove će se godine osnažiti uz pomoć dodatnih digitalnih servisnih kolica u restoranima, kafićima i barovima, kao i za pomoć pri posluzi u sobu.

Terme Olimia pripremaju idejni i izvedbeni plan novog kompleksa bazena u hotelu Breza, u kojem planiraju izgraditi dva bazena i mali sauna centar. Paralelno se pripremaju i za investiciju u moderan obiteljski hotel. U tvrtki kćeri Termah Tuhelj obnovit će se i proširiti bilijarska dvorana, recepcija, restoran i popratne prostorije te izgraditi dodatni paviljon hotela s četiri zvjezdice i 46 soba.

Ove godine u Termama Dobrna bit će potpuno obnovljen hotel Švicarija (bivši hotel Park) s četiri zvjezdice, za što će biti izdvojeno 1,6 milijuna eura. Povijest zgrade seže u daleku 1872. godinu, a do danas je zadržala izvorna vanjska arhitektonska obilježja, pojašnjavaju iz Termi i dodaju da je cilj investicije širenje boutique turističke ponude destinacije na domaće i inozemno tržište.

U Thermani Laško istaknuli su milijunska ulaganja u obnovu medicinskih objekata koja će se odvijati u dvije faze. Najprije će obnoviti dio namijenjen hidro- i radnoj terapiji te popratnu infrastrukturu.

Tagovi: slovenske toplice, Terme Olimia, Sava Turizem, Terma Čatež
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE