GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažan rast dobiti Bosnalijeka

Snažan rast dobiti Bosnalijeka
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2022 / 07:12
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek Sarajevo ostvarila je za devet mjeseci 2022.godine neto dobit od 22,37 miliona KM.

Finansijski rezultat je višestruko poboljšan u odnosu na isti period lani kada je dobit bila 1,07 miliona KM, pokazuje finansijski izvještaj kompanije objavljen na Sarajevskoj berzi.

Posloovni prihodi veći za 30,7 posto nego u istom periodu 2021. godine i iznosili su zaključno sa 30. septembrom 97,1 milion KM.
Poslovni rashodli bili su 88,8 miliona KM i zabilježili su rast od 11,5 posto.

Dobit od finansijskih aktivnosti povećana je na 19,5 miliona KM nakon što je u istom periodu lani iznosila 5,0 miliona KM. Na ostvarenje dobiti po ovom osnovu najviše su uticale kursne razlike, zahvaljujući kojima je ostvaren prihod od 23,1 milion KM (7,8 miliona KM godinu ranije).

Društvo je imalo gubitak po osnovu ostalih prihoda i rashoda od 2,46 miliiona KM (1,58 miliona KM I-III/2021.)kao rezultat rashoda i gubitaka na zalihama i ostalih rashoda.

Kompanije je na kraju perioda imala 666 zaposlenih, 23 više nego na kraju septembra 2021. godine.

Tagovi: Bosnalijek, Nedim Rizvanović, Samir Telibečirović
PROČITAJ I OVO
CNN smanjuje broj zaposlenika
REZOVI
CNN smanjuje broj zaposlenika

ATLANTA - Christ Licht, čelnik CNN-a koji je u vlasništvu Warner Brosa, obavijestio je zaposlenike dopisom u srijedu da su u tijeku otpuštanja, navodi se u e-mailu koji je Reuters dobio na uvid.

NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
ŠIRENJE
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
LJUBLJANA - Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.
Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda
BRODARI
Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda
SPLIT - Brodarska kompanija Jadroplova izvijestila je u srijedu da je sklopila ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG), po cijeni od 23,5 milijuna dolara.
H&M otpušta 1.500 radnika
REZOVI
H&M otpušta 1.500 radnika
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjećom H&M najavio je u srijedu da će ukinuti 1.500 radnih mjesta kako bi smanjio troškove u razdoblju slabije potražnje građana zbog krize troškova života.
Konzum i Mercator u BiH i Srbiji zaslužni za visoku dobit Fortenove
SJAJNE BROJKE
Konzum i Mercator u BiH i Srbiji zaslužni za visoku dobit Fortenove
ZAGREB - Fortenova grupa je objavila detaljne poslovne rezultate za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, prema kojima je ostvarila dobit iz kontinuiranog poslovanja od 534 milijuna kuna, nasuprot gubitku od 384 milijuna kuna u istom lanjskom razdbolju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE