GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažan rast prihoda Jedinstva iz Sevojna

Snažan rast prihoda Jedinstva iz Sevojna
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 18:46
Autor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
BEOGRAD - Montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavilo je nekonsolidovane i nerevidirane rezultate poslovanja za 2019. godinu u kojoj je kompanija zabeležila nastavak pozitivnog poslovnog trenda.

Nekonsolidovani poslovni prihod porastao je 37,5 odsto na 5,8 milijardi dinara, dok je poslovna dobit, usled povećanih troškova proizvodnih usluga, pala 46,3 odsto na 114,5 miliona dinara. Povećani finansijski prihodi doprineli su rastu neto dobiti od 58 odsto na 360,1 milion dinara. Ovo je najbolji krajnji rezultat kompanije u poslednjih osam godina.

Jedinstvo je značajno popravilo poziciju likvidnosti, delimično i usled prodaje udela matične kompanije u preduzeću Novi Pazar put, pa je neto dug kompanije smanjen 48,7 odsto na 216 miliona dinara.

Konsolidovane rezultate poslovanja koji obuhvataju rezultate i matične kompanije i zavisnih preduzeća Jedinstvo će objaviti do kraja aprila.

Akcije Jedinstva, nakon skoka od 26 odsto u 2019, oslabile su od početka godine 19,1 odsto. Na poslednjoj ceni od 5.500 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 1,53 milijarde dinara (13 miliona evra).

Tagovi: Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE