GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stada u Srbiji proizvodit će Johnson&Johnsonove šampone protiv peruti

Stada u Srbiji proizvodit će Johnson&Johnsonove šampone protiv peruti
ŠAMPONI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, ulaganjem od 10 miliona eura za rekonstrukciju i nabavku nove proizvodne opreme, proširuje svoj portfolio i započinje proizvodnju svjetski poznatog brenda Nizoral, šampona protiv peruti.

STADA Grupa je 2019. godine kupila proizvodni portfolio Nizoral šampona od kompanije Johnson&Johnson i donijela odluku da proizvodnju ovih svjetski poznatih brendova prebaci u proizvodni pogon Hemofarma u Šapcu. Odobrena investicija u vrijednosti od 10 miliona eura iskorišćena je za rekonstrukciju starog odjeljenja pakovanja blistera, kao i za nabavku proizvodne opreme za čak pet novih linija, čime se dodatno proširio proizvodni portfolio tečnih formi ove kompanije.

Prva faza rekonstrukcije završena je u junu 2022. godine, kada su proizvodne linije puštene u rad, a prilikom današnjeg obilaska proizvodnje, Hesus Korčero Romero, viši potpredsednik STADA Grupe za Globalne Operacije, istakao je značaj i vrijednost ove investicije:

- Cilj naših globalnih operacija je da postanemo vodeći dobavljač, tačan svakog trenutka, kako bismo napredovali na svim tržištima na kojima poslujemo. Decenije uspješnog poslovanja naučile su nas da za rast i bolje poslovanje moramo da maksimiziramo naše kapacitete i da ulažemo u najbolje tehnologije na pravim lokacijama, pokazujući time našu spremnost da se prilagođavamo zahtjevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja. Ova investicija će dodatno uticati na jačanje liderske pozicije STADA Grupe, ne samo na lokalnom i regionalnom tržištu gdje Hemofarm posluje, već i na ostalim tržištima svijeta. Nakon kompletne rekonstrukcije, pogon će imati tri linije za proizvodnju tečnosti, tri linije za istakanje tečnosti u bočice, jednu liniju za istakanje tečnosti u kesice, a što je još važnije, otvara priliku i za nova radna mjesta, rekao je Jesus Romero.

Do sada je završena validacija pet različitih formulacija Nizoral šampona 2%, a u decembru je počela izrada optimizacione serije Nizoral šampona 1%.

Tagovi: Stada, Johnson&Johnson, Jesus Romero
PROČITAJ I OVO
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE